:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Maj 19, 2020   16:18

0

137

Vučić držao konsultacije, sutra odgovor Đukanoviću

Predsednik Aleksandar Vučić održao je danas konsultacije sa najbližim saradnicima povodom najnovijih poruka crnogorskog predsednika Mila Đukanovića vezanih za status SPC i srpskog naroda u toj zemlji, a sutra će, kako saznaje T a n j u g, odgovoriti Đukanoviću i izneti stav Srbije po tim pitanjima.

Predsednik Vučić je, kako je rečeno T a n j u g u, više sati danas razgovarao sa saradnicima o zbivanjima u Crnoj Gori i novim tonovima iz Podgorice, kojima se praktično najavljuje ukidanje SPC i formiranje crkve pravoslavnih Crnogoraca.

Vučić je tokom vikenda razgovarao sa političkim predstavnicima Srba u Crnoj Gori i predstavnicima svih srpskih udruženja i organizacija, gde je skrenuo pažnju da Srbija ne može da ćuti na ono što se dešava Srbima u Crnoj Gori, ali da su mogućnosti Srbije ograničene činjenicom da je reč o drugoj, nezavinsoj državi.

Ono što ga je dodatno zabrinulo, preneo je, jeste da se ovi događaji mogu posmatrati u kontekstu predstojećeg popisa stanovništva u Crnoj Gori, te strahovanje Srba u toj zemlji da je ideja da se njihov broj "smanji", te da su svi pritisci Podgorice usmereni u tom pravcu.

Posle tog razgovora usledila je, međutim, možda i najradikalnija poruka Đukanovića kada je reč o položaju i zahtevima Srba i SPC, koju nije uputio samo Srbima u Crnoj Gori, već i Srbiji.

Đukanović je, naime, rekao da Crna Gora neće biti "prinesena" na žrtvenik Srbije.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar VučićMilo ĐukanovićCrna GoraSPC
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva