:

:

TV Most

clock

April 23, 2021   21:10

0

140

Vučić: Država će dodatno pomoći najsiromašnijima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će država u narednom periodu dodatno pomoći najsiromašnijima, kao i da će se se posebna pažnja posvetiti zaštiti dece od korona virusa, s obzirom da će se već do kraja godine u celom svetu govoriti o obaveznoj vakcinaciji dece.

Na pitanje hoće li budžet moći da pomaže privredi ako ne dostignemo kolektivni imunitet koji obezbeđuju vakcine, Vučić je gostujući na RTS rekao da je Srbija do sada obezbedila "nenormalno" velike pakete pomoći imajući u vidu snagu naše ekonomije, broj stanovništva, preduzeća i preduzetnika.

Vučić ističe da će se uvesti socijalne karte i da će država gledati da dodatno pomogne najsiromašnijima.

"Neki se smeju vitaminima i pomoći od 120 evra, ali to je po 1.000 dinara veća penzija mesečno, što za one koji imaju poljorivredne i male penzije nije malo, niti beznačajno. Gledaćemo da pronađemo način da pomognemo najsiromašnije, kao ćemo sad pomoći nezaposlenima sa dodatnih 60 evra, mimo onoga što će dobiti svi ostali građani Srbije, poručio je Vučić.

Kaže da se pritom neće preći nivo javnog duga od 60 odsto BDP-a.

Naglasio je da će država napraviti iskorak i po pitanju ekologije i pozabaviti se zelenom agendom.

Predsednik je rekao da će zamoliti premijerku Anu Brnabić da se lično pozabavi, i preuzme odgovrnost za rešavaje pitanje vodovoda u Zrenjaninu, pošto taj problem nije rešen u prethodnih 100 godina.

Sutra se otvara korejska kompanija u Smederevskoj Palanci, 700 zaposlenih

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da sutra otvara korejsku kompaniju u Smederevskoj Palanci sa 700 zaposlenih što će doprineti da ljudi odatle ne idu trbuhom za kruhom u Beograd.

On je u Dnevniku RTS najavio i otvaranje fabrike u Valjevu, početak izgradnje kovid bolnice u Novom Sadu, jedne traku od Orlovace prema auto-putu "Miloš Veliki".

"Paketi pomoći koje je država pripremila su veliki, imajuci u vidu snagu naše ekonomije. Moramo da vodimo racuna o socijalnim kartama i da pomognemo najsiromašnijim, možda je nekome smešno kada damo vitamine ali to znaci penzionerima. Srbija je obezbedila ogromne pakete pomoci a nije ostavila dug koji ce da sutra vracaju naša deca", naglasio je Vučić.

Kaže i da ljudima u Zrenjaninu mora da se obezbedi čista voda kao i da se rešavaju drugi problemi vezani za čist vazduh, izgradnju kanalizacija ali da bi sve to moglo da se uradi moramo da se vakcinišemo, da budemo zdravi i da radimo.

Izvor: Танјуг

Vučićpomoćsocijalno ugroženiSmederevska Palankakorejska kompanija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva