:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Februar 22, 2019   15:47

0

321

Vučić: Građani znaju kako se troši novac za KiM

Građani na Kosovu i Metophiji odlično znaju ko ih je pljačkao i potkradao, a ko pošteno i odgovorno radi, čineći sve da oni mogu da prežive i opstanu na svojim ognjištima, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na pitanje šta se danas dešava sa kontrolom novca za KiM, imajući u vidu da je jaču kontrolu najavio dok je bio potpredsednik Vlade, Vučić je novinarima u Raškoj rekao:

„Mislim da građani danas dobro znaju kako se troši novac na KiM. Od nas niko nije kupovao bunde od para naroda sa Kosova i Metohije, kao što su to radili današnji opozicioni lideri, dok su taj posao obavljali, niti smo se bogatili da bi nam danas držali patriotske pridike o KiM. Pitajte pravosudne organe, postavljene reformom iz 2009, zašto mnoge od tih stvari nisu procesuirane.“

Kako je dodao, posebno će tražiti podatke kako i koliko je trošeno u tim godinama, a kako se to čini danas, sa, kako kaže, posebnim akcentom na kontrolu trošenja novčanih sredstava danas.

Neću najavljivati datum posete Kosmetu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da neće unapred najavljivati datum posete KiM u okviru kampanje Budućnost Srbije.

On je dodao da se nada da će pojedini problemi oko KiM biti uskoro rešeni, ali i da ne bi stvarao probleme Srbima sa albanskim vlastima.

Vučić je na pitanje novinara kako je protekao sastanak sa predstavnicima Srba i kada će otići na KiM, izrazio nadu da će nešto od problema biti rešeno, kako bi se smanjile tenzije. 

"Ne bih da napravim ljudima veće probleme sa albanskim vlastima, zato neću sada o vremenu i datumu posete KiM", dodao je Vučić. 

Kaže da je sa Srbima na KiM razgovao o svim problemima i da su mu prvi put žalili ljudi iz Štrpca i Gračanice da nema robe iz centralne Srbije, pošto su Albanci angažovali pograničnu policiju sa ciljem da smanji srpsku robu na rafovima, čak i u opštini Leposavić. 

Naveo je da će Srbija moliti zapadni svet da izvrši pritisak na svoje "čedo" i svoje "miljenike" na KiM. 

"A, mi ćemo da se držimo odgovorno i da pronalazimo načine i puteve za snabdevanje robom za naš narod", dodao je Vučić. 

Kaže da je na sastanku zamolio sve Srbe da ne učestvuju u kosovkoj vojsci i da razmisle zašto je formirana, koje su potrebe i namere onih koji su je formirali. 

Dodao je da se na Srbe u kosovskom pomoravlju vrši veliki pritisak u tom smislu i izrazio nadu da će Srbi uspeti da se odupru. 

"Ionako nas je nedovoljno i ne teba nam bilo kakav srpski sukob", naglasio je Vučić.

Izvor: Танјуг

VućićKiMBudućnost Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva