:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Mart 07, 2019   11:44

0

236

Vučić i Borisov o energetici, industriji i infrastrukturi

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa potpredsednikom Vlade Ruske Federacije i kopredsednikom Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju između Republike Srbije i Ruske Federacije Jurijem Borisovom, sa kojim je razgovarao o saradnji u oblasti energetike, industrije i infrastrukture.

 

Kako se navodi u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Srbije, Vučić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i rezultatima postignutim u oblastima železničke infrastrukture, energetike i mašinstva, ponovivši spremnost Srbije da formira zajedničku srpsko-rusku kompaniju za proizvodnju vagona. Predsednik Vučić je još jednom ukazao na značaj realizacije projekta Turski tok i na mogućnosti plasiranja srpskih poljoprivrednih proizvoda na rusko tržište.  

Potpredsednik Borisov preneo je predsedniku Vučiću pozdrave predsednika Vladimira Putina, istakavši da njegova nedavna poseta Srbiji predstavlja jedan od najznačajnijih događaja u bilateralnim odnosima Srbije i Rusije i da su njeni rezultati dalekosežni i na političkom i na ekonomskom planu. Istakavši visok nivo trgovinskih odnosa dveju zemalja, potpredsednik Borisov je ukazao na zainteresovanost ruske strane za veći izvoz srpske robe i usluga na tržište Ruske Federacije, kao i za zajednički razvoj turističke ponude, posebno korišćenje potencijala Dunava.   

Sastanku su prisustvovali i prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Izvor: TV Most, Saopštenje

VučićBorisovSrbijaRusijasaradnjaenergetika

Politika

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva