:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Decembar 14, 2021   19:30

0

117

Vučić i Brnabić: Veliki singal EU da podržava Srbiju

Srbija je otvaranjem klastera 4 napravila korak napred i dobila važan signal Evropske unije da oni podržavaju evropske integracije naše zemlje, saglasni su predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić.

“Imamo odlične vesti iz Brisela. Srbija je jedina sa Zapadnog Balkana koja je otvorila poglavlja sada, i dobila pozitivan signal od EU”, naglasila je Brnabić, na sednici vlade kojoj prisustvuje i predsednik Vučić.

Ona je dodala da time treba da se ponosimo i da nam to služi na čast, kao i da je to pokazatelj da i u vreme pandemije, možemo da sprovodimo reforme, posebno u oblasti vladavine prava.

“Nastavljamo dalje, imamo spreman i klaster 3 za otvaranje”, poručila je Brnabić, koja je jutros sa ministrom za evropske integracije Jadrankom Joksimović prisustvovala Međuvladinoj konferenciji u Briselu, na kojoj je Srbija otvorila klaster 4.

Kako je istakla, nikada pozitivnije komentare nije čula tokom međuvladine konferencije, na kojoj su, prenela je, mnogi rekli da je bilo blizu i otvaranje klastera 3.

“Žao mi je što nije, ali i ovo je ogroman uspeh. Spremamo se za otvaranje klastera 5. U ovom trenutku imamo 22 otvorena poglavlja, od 35 i guramo dalje”, rekla je Brnabić.

Predsednik Vučić je ocenio da je otvaranje klastera 4 značajan signal da EU podržava dalji napredak Srbije na njenom evropskom putu, ali i da se u Srbiji vredno i dobro radi.

„Mi smo jedina zemlja sa Zapadnog Balkana kojoj je bilo šta otvoreno na međuvladinoj konferenciji u Briselu. Čemu se ne radujemo, jer bi voleli da su i drugi, posebno naši prijatelji iz Severne Makedonije, ali to, dodaje, iz bilateralnih razloga nisu“, kazao je on.

Vučić se zahvalio predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen, šefu Delegacije EU u Srbiji Emanuelu Žiofreu, koji je mnogo truda uložio i pokazao mnogo poštovanja.

Istakao je da je ovo dobar signal za našu zemlju da se rad isplati.

Naglasio je da su posebno važne otvorene oblasti kao što su životna sredina, energetika i transportna povezanost.

„Želim vladi da dobro radi i da možemo uskoro da pričamo i o zatvaranju poglavlja“, dodao je on.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar VučićAna BrnabićEUklasteriSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva