:

:

TV Most

clock

Septembar 14, 2021   8:24

0

27

Vučić i Dačić uputili saučesće povodom smrti Jovića

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić uputili su telegrame saučešća povodom smrti Borisava Jovića.

"Sa tugom sam primio vest o smrti Borisava Jovića, političara i čoveka koji je bio direktni svedok nekih od najvažnijih događaja u novijoj istoriji naše zemlje, tokom kojih je obavljao teške i odgovorne državne dužnosti.

O tim turbulentnim i neretko presudnim vremenima po Srbiju, Borisav Jović je i pisao na jedinstven način, bez zadrške i sakrivanja činjenica, čime se njegove knjige svrstavaju u svojevrsno dokumentarno svedočanstvo iz zaista jedinstvenog ugla. Izražavam duboko saučešće porodici i prijateljima Borisava Jovića,“ navodi se u saučešću predsednika Vučića, saopštila je pres služba predsednika.

I predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić uputio je telegram saučešća povodom smrti Borisava Jovića, saopšteno je sinoć iz Skupštine Srbije.

"U ime Narodne skupštine Republike Srbije, Socijalističke partije Srbije i svoje lično ime izražavam iskreno saučešće povodom smrti Borisava Jovića, jednog od osnivača Socijalističke partije Srbije, čoveka koga je istorijski trenutak obavezao da donosi odluke u najtežim trenucima za Srbiju i njen narod", navodi se u telegramu saučešća Ivice Dačića, koji je lider SPS, prenosi RTS.

Dačić podseća da je Borisav Jović bio osnivač Socijalističke partije Srbije i jedno vreme njen predsednik bio odgovoran i dosledan predstavnik Srbije u najtežim godinama raspada zajedničke države.

"Ostaće nam u sećanju kao čovek koji je interese svoje zemlje i svog naroda držao iznad svega i svoju ulogu u teškim vremenima obavljao vodeći se isključivo svojom odgovornošću prema dužnosti koju je obavljao.

Borisav Jović je ime kojim će se Socijalistička partija Srbije ponositi i pamtićemo ga po posvećenosti svojoj partiji, našoj zajedničkoj ideji solidarnosti i socijalne pravde i upornosti da se ti ideali ostvare", poručio je u telegramu saučešća predsednik Narodne skupštine i SPS.

Jović je preminuo juče u Beogradu u 93. godini.

Izvor: TV Most, saopštenje

VučićBorisav JovićsaučešćeDačić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?