:

:

TV Most

clock

Septembar 14, 2021   8:24

0

134

Vučić i Dačić uputili saučesće povodom smrti Jovića

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić uputili su telegrame saučešća povodom smrti Borisava Jovića.

"Sa tugom sam primio vest o smrti Borisava Jovića, političara i čoveka koji je bio direktni svedok nekih od najvažnijih događaja u novijoj istoriji naše zemlje, tokom kojih je obavljao teške i odgovorne državne dužnosti.

O tim turbulentnim i neretko presudnim vremenima po Srbiju, Borisav Jović je i pisao na jedinstven način, bez zadrške i sakrivanja činjenica, čime se njegove knjige svrstavaju u svojevrsno dokumentarno svedočanstvo iz zaista jedinstvenog ugla. Izražavam duboko saučešće porodici i prijateljima Borisava Jovića,“ navodi se u saučešću predsednika Vučića, saopštila je pres služba predsednika.

I predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić uputio je telegram saučešća povodom smrti Borisava Jovića, saopšteno je sinoć iz Skupštine Srbije.

"U ime Narodne skupštine Republike Srbije, Socijalističke partije Srbije i svoje lično ime izražavam iskreno saučešće povodom smrti Borisava Jovića, jednog od osnivača Socijalističke partije Srbije, čoveka koga je istorijski trenutak obavezao da donosi odluke u najtežim trenucima za Srbiju i njen narod", navodi se u telegramu saučešća Ivice Dačića, koji je lider SPS, prenosi RTS.

Dačić podseća da je Borisav Jović bio osnivač Socijalističke partije Srbije i jedno vreme njen predsednik bio odgovoran i dosledan predstavnik Srbije u najtežim godinama raspada zajedničke države.

"Ostaće nam u sećanju kao čovek koji je interese svoje zemlje i svog naroda držao iznad svega i svoju ulogu u teškim vremenima obavljao vodeći se isključivo svojom odgovornošću prema dužnosti koju je obavljao.

Borisav Jović je ime kojim će se Socijalistička partija Srbije ponositi i pamtićemo ga po posvećenosti svojoj partiji, našoj zajedničkoj ideji solidarnosti i socijalne pravde i upornosti da se ti ideali ostvare", poručio je u telegramu saučešća predsednik Narodne skupštine i SPS.

Jović je preminuo juče u Beogradu u 93. godini.

Izvor: TV Most, saopštenje

VučićBorisav JovićsaučešćeDačić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva