:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Decembar 16, 2020   11:58

0

169

Vučić i kolegijum ministra odbrane o opremanju Vojske

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas sastanku Kolegijuma ministra odbrane i proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije, na kome je razmatrano opremanje Vojske Srbije za 2021. godinu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na sastanku su razmatrani rezultati u opremanju Vojske u prethodne dve godine, aktivnosti koje se sada preuzimaju, aktuelni procesi opremanja, a iskazane su potrebe Vojske Srbije za novim naoružanjem i vojnom opremom čijom nabavkom.

Kako se navodi, zaključeno je da je nabavkom savremenog naoružanja učinjen značajan iskorak u jačanju funkcionalnih i operativnih sposobnosti vojske i istaknuto je opredeljenje da se nastavi sa ubrzanim opremanjem i modernizacijom.

Sastanku u Generalštabu prisustvovali su ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

O sastanku u Generalštabu ranije danas oglasio se i predsednik Vučić, koji je na svom Instagram profilu napisao da su obavljeni važni razgovori u Generalštabu i da je snažna armija garant mira, ali i opstanka države i naroda.

Izvor: Танјуг

VučićVojska SrbijeMinistarstvo odbrane
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva