:

:

TV Most

clock

Novembar 26, 2023   23:11

0

81

Vučić: I MMF kao strog kontrolor kaže da su nam finansije odlične

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je čak i MMF rekao da su naše finansije odlične, da imamo skoro pet milijardi na računu, što nemaju ni mnogo veće i bogatije zemlje od Srbije.

On je za tv Pink rekao da će za četiri dana početi isplata 20.000 dinara pomoći penzionerima, za pet dana korisnicima socijalne pomoći i negovateljicama, a za 10-ak dana srednjoškolcima.

"Svaki taj dinar je dobrodošao. Važno je da se pokaže briga države da mogu da kupe ranac, džemper, jaknu, posebno pred Svetog Nikolu, Božić, druge slave, da mogu neki poklon dodatno da kupe. Da pokaže država da joj je stalo. Nikada nismo obuhvatili srednjoškolce od 14 do 18 godina. To je 235.000 srednjoškolaca i trošak države je 20 miliona evra, ali je veliki dobitak", rekao je on.

On je rekao da bi dali i više, ali da je on taj koji to ne dozvoljava.

"Kada sam ja postao predsednik vlade, (bivši ministar finansija Lazar) Krstić mi je ulazio kao gradonosni oblak svako jutro u kancelariju. Vi morate da lečite bolesti koje su vam ostavili prethodnici, ali ne aspirinima već hemioterapijom. Ponosan sam na stabilnost naših javnih finansija. Nikada nije bilo da poslednjih 10 godina možete za istu vrednost dinara da kupite evro ili dolar po istoj vrednosti", rekao je on.

Kako je rekao Srbija je na dobrom putu, sledi povećanje plata i minimalca na preko 47.000 din. 

"I verujem da će u drugoj polovini godine jedan od sukoba biti okončan, nadam se oba, a ako se to desi sledi drastičnije povećanje plata i penzija", rekao je Vučić i pozvao građane da izađu na predstojeće izbore 17. decembra uz ocenu da Srbija nije igračka i da se tada odlučuje o sudbini zemlje.

Izvor: T a n j u g

VučićSrbijaMMF
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva