:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jun 27, 2020   12:53

0

166

Vučić i Pahor: Odložen sastanak Brdo-Brioni Procesa

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Republike Slovenije Borutom Pahorom, koji ga je obavestio o odlaganju sastanka Brdo-Brioni Procesa zbog epidemiološke situacije u regionu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsednik Vučić je rekao da potpuno razume odluku predsednika Pahora da odloži sastanak, koji je trebalo da se održi u ponedeljak, 29. juna u Brdu kod Kranja. On je izrazio nadu da će okolnosti uskoro dozvoliti mogućnost da se lideri Zapadnog Balkana i predsednici Slovenije i Hrvatske sastanu u okviru BB Procesa, koji Srbija veoma ceni i u njemu aktivno učestvuje, a koji se pokazao značajnim pokretačem saradnje u regionu.

Predsednik Vučić je zahvalio predsedniku Pahoru na podršci Slovenije evropskom putu Srbije, kao i evropskoj budućnosti Zapadnog Balkana, a čime značajno doprinosi miru i stabilnosti u regionu.

Dvojica državnika su izrazila nadu da će se svet, uz međusobnu solidarnost, uskoro izboriti sa pandemijom korona virusa i vratiti se na put društvenog i ekonomskog napretka.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Aleksandar VučićBorut Pahor
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva