:

:

TV Most

Foto: EPA-EFE

clock

Februar 02, 2020   14:08

0

156

Vučić i Udovičić uputili čestitke Đokoviću

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitali su Novaku Đokoviću osvajanje titule na Australijan openu, poručivši da je sjaj njegove pobede obasjao Srbiju.

"Sjaj Vaše pobede @đokernole obasjao je Srbiju i sve naše ljude širom sveta. Ponovo ste proslavili ime svoje zemlje i doneli ogromnu radost našem narodu. Hvala Vam na ovoj veličanstvenoj pobedi! Želim Vam da još dugo vladate svetskim tenisom", napisao je predsednik Vučić na instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

Đoković je osvojio titulu na Australijan openu, pošto je danas u finalu pobedio Austrijanca Dominika Tima sa 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, i 6:4.

Čestitku Đokoviću uputio je i ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić.

"Novače, svaka čast! Tvoja neprikosnovenost na Australijen openu je fascinantna, kao i rekordna osma titula! Još jednom si dokazao da su granice uspeha samo tamo dokle ti odlučiš da stigneš! Hvala ti što našu Srbiju činiš tako ponosnom", napisao je u čestitki Udovičić.

On je Đokoviću i njegovom timu čestitam i veličanstven povratak na prvo mesto ATP liste, dodaje se usaopštenju Ministarstva.

Premijerka Srbije Ana Brnabić čestitala je danas Novaku Đokoviću osvajanje titule na Australijan openu.

"Bravo! Čestitam Vam od srca rekordnu osmu titulu na Australijan openu. Hvala Vam za radost koju nam donosite i želim Vam mnogo uspeha u budućnosti", napisala je Brnabić na Tviteru.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković čestitala je našem teniseru Novaku Đokoviću osvajanje otvorenog prvenstva Australije.

„Čestitam Vam na velikoj pobedi i novoj tituli. Sjajnom igrom i upornošću tokom čitavog prvenstva osvojili ste osmu titulu „Australijan opena“ i zasluženi povratak na prvo mesto ATP liste, a sve nas, koji za Vas navijamo ponovo učinili ponosnim i srećnim. Neka ovaj trofej bude samo uvertira i podstrek za postizanje vrhunskih rezultata u ovoj godini", navela je Gojković, saopšteno je iz parlamenta.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić čestitao je najuspešnijem srpskom teniseru Novaku Đokoviću osvajanje osme Grend slem titule Australijan opena.

"Čestitam Vam na hrabroj pobedi i rekordnom, osmom osvajanju Australijan opena! Zadovoljstvo je bilo gledati ceo turnir, a pogotovo današnji preokret. Hvala Vam što nas činite ponosnim, Beograd slavi sa Vama", kaže se u čestitki gradonačelnika, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

Novak Đoković pobedio je u finalu Dominika Tima čime je ponovo postao svetski teniser broj jedan, ispred Rafaela Nadala.

Izvor: Танјуг

tenisĐokovićVučićUdovičićAustralijan open
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva