:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Jul 23, 2019   12:55

0

200

Vučić i Van den Dol: Jačati ekonomske veze dve zemlje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Kraljevine Holandije Hendrika van den Dola i zahvalio mu na doprinosu razvoju odnosa dveju zemalja, izrazivši očekivanje da će u budućnosti biti više kontakata u okviru političkog dijaloga, kao i inicijativa za ekonomsku saradnju.

 

Ambasador Van den Dol je zahvalio na saradnji i podršci koju je imao tokom diplomatskog mandata u Srbiji, saopšteno je iz Službe za saradnju sa medijima predsednika Srbije. 

On je rekao da holandske kompanije, koje su već prisutne na srpskom tržištu, uspešno posluju, dok je vidljiv sve veći interes mogućih novih investitora, pa je izrazio uverenje da će ekonomske veze ojačati, posebno u oblasti poljoprivrede, vodoprivrede i obnovljivih izvora energije, a uz pomoć Holandsko-srpske privredne asocijacije.

Ambasador Van den Dol je preneo podršku Vlade Holandije evropskom putu Srbije i rekao da je tokom četvorogodišnjeg mandata zapazio mnoge pomake u našoj zemlji, uz očekivanje da ćemo završiti neophodne reforme.

Predsednik Vučić je istakao da je Srbija posvećena društvenim i ekonomskim reformama i posebno očuvanju regionalne stabilnosti.

Izvor: T a n j u g

VučićVan den DolHolandijaSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva