:

:

TV Most

clock

Maj 02, 2020   7:52

0

147

Vučić i Vulin obilaze pripadnike 250. raketne brigade; Pripadnici Vojske na prvoj liniji odbrane od koronavirusa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar odbrane Aleksandar Vulin obići danas će pripadnike 3. raketnog diviziona 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva.

Vučić i Vulin će obići pripadnike Vojske Srbije u 10 sati, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Pripadnici Vojske na prvoj liniji odbrane od korona virusa

Među pripadnicima Vojske Srbije koji su angažovani na brojnim zadacima pružanja pomoći civilnim vlastima i građanima radi sprečavanja širenja virusne infekcije kovid-19 su i major Peter Robar, poručnik Barbara Đorđević i razvodnik Mariju Zarić, koji su od prvo dana na prvoj liniji odbrane.

Robar je zamenik komandanta 1. Raketnog diviziona u 250. brigadi koja pruža podršku stručnjacima medicinskih i ABHO timova Oružanih snaga Ruske Federacije na najugroženijim područjima i u kovid bolnicama, te u kontaktima sa lokalnim vlastima i predstavnicima Vojske Srbije.

On kaže da takav rad donosi susretanje sa nepoznatim, da je to veliki izazov, a da je svaki dan je specifičan zbog posebnosti ustanova u kojima se pruža pomoć.

"Sa medicinskim timom RF sve su aktivnosti u kovid bolnicama, a njihovo posebno interesovanje je za pacijenti s najtežim oblicima oboljevanja i njihovo lečenje, pa su svakodnevno u odeljenjima intenzivne nege", kaže on.

Dodaje da veliku podršku ima od supruge, sina i ćerke sa kojima je svakodnevno u kontaktu iako su fizički razdvojeni tokom čitave odbrane od COVID=19.

Barbara Đorđević je komandir Odeljenja za zdravstvenu zaštitu 310. inžinjerijskog bataljona Treće brigade kopnene vojske u Prokuplju i kaže da je njen posao da održava kontakt sa epidemiološkim zavodima te da sarađuje sa civilnim zdravstvom. "Vodim i evidenciju o zaraženim i potencijalno zaraženim pripadnicima i njihovom zdravstvenom stanju, kao i o svim pripadnicima koji se nalaze u izolaciji, a potom ih upućujem na testiranje i vodim evidenciju o rezultatima testiranja", kaže Barbara i dodaje da odeljenje koje vodi organizuje prevoz covid pacijenata i dostavu lekova vojnim penzionerima.

Radi se svakodnevno a vozača sanitetskog vozila i medicinski tehničar su dostupni 24 časa za prevoz kovid pozitivnih pacijenata.

"Upravo je ovo period kada rad i trud Odeljenja opšte prakse mogu doći do izražaja”, poručila je ona.

Razvodnik Marija Zarić iz Komandnog bataljona Komande za obuku svakodnevno je bila angažovana na uređenju privremenih bolnica i lečenju zaraženih na Beogradskom sajmu, na Karaburmi, u Štark areni i u halama „Ranko Žeravica“ i „Aleksandar Nikolić“.

"Privremene bolnice u Beogradu uređene su veoma organizovano i bez ikakvih poteškoća, uz maksimalan napor i u što kraćem roku", kaže Marija i dodaje da je odlučila da da sve od sebe "čak i u trenucima kada to niko ne očekuje", a posebno je ponosna što učestvuje u radovima za novu privremenu bolnicu u VMC Karaburma.

Ona u slobodno vreme kao volonter najstarijim sugrađanima deli pakete s hranom i neophodnim namirnicama na teritoriji opština Zvezdara i Rakovica.

Marija smatra da su ovo dani izazova u kojim je važno da smo jedni drugima moralna podrška i veliki oslonac i dodaje da je kolegijalnost u jedinici na zavidnom nivou, a da je u teškom trenutku podržava i porodica.

Izvor: Танјуг

VučićVulinVojska Srbijekoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva