:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Oktobar 14, 2020   15:43

0

181

Vučić: Imaćemo dovoljno strpljenja, ali ZSO mora da se ispuni

Pokazaćemo strpljenje i imaćemo ga dovoljno, ali Zajednica srpskih opština mora da se ispuni, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je za RTS rekao da više ne reaguje na stalna ponavljanja iz Prištine da će ZSO biti deo konačnog rešenja i u skladu sa kosovskim ustavom.

"Spremni smo da razgovaramo o kompromisnom rešenju, ali, pre kompromisnog rešenja, oni moraju da ispune dogovoreno", uključujući formiranje ZSO, rekao je Vučić za RTS, uoči dolaska specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka u Beograd.

Lajčak dolazi upravo iz Prištine, a nakon najave Srba sa KiM da će, ukoliko izostane formiranje ZSO, možda i napustiti prištinske institucije.

Vučić je naglasio da ZSO ne može da bude nikakva NVO, niti Beograd interesuje tzv. kosovski Ustav, jer bi to onda mogli da primene i bez pregovora.

"Srpska lista je to juče jasno, pametno, nedvosmisleno saopštila. Pokazaćemo trpeljivost, strpljenje...I ne brinite, imaćemo dovoljno strpljenja", rekao je Vučić.

Ponovio je da je važno da se sa Lajčakom razgovara o kompromisnom rešenju.

"Uvek smo za dijalog i razgovor i trudim se da ne odgovaram na svakodnevne gluposti iz Prišine. Želimo mir i stabilnost, protok roba, kapitala, usluga i ljudi. To je važno, a ja da njih vređam, kao što oni nas vređaju, to ne mogu", rekao je Vučić.

Izvor: Танјуг

VučićZSOdijalog Beograda i Prištine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva