:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Mart 23, 2022   22:50

0

114

Vučić: Imam strah od sutrašnjeg dana i zaključaka NATO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će ruske snage verovatno uskoro zauzeti Marijupolj i izrazio nadu da neće doći do širenja sukoba među svetskim slilama, ali da svakoga dana stižu sve teže i gore vesti.

"Imam strah od sutrašnjeg dana i zaključaka NATO. Nadam se da će se sačuvati mir", rekao je Vučić za RTV i napomenuo da je Jens Stoltenberg večeras dao dobru izjavu (da NATO ima obavezu da osigura da rat ne eskalira van Ukrajine i postane konflikt između NATO i Rusije.)

On je rekao i da ne želi nikoga da plaši, ali ukazuje da je cena nafte bila 80 dolara po barelu, a danas već 122 za samo 25 dana sukoba.

On je ukazao da se tek mogu očekivati negativni efekti zbog uvođenja plaćanja gasa u rubljama.

"Mnogo je teških pitanja", naveo je Vučić i dodao da ni mi, a ni Mađarska, ni Bugarska neće plaćati u rubljama.

On je napomenuo i da su Nemci rekli da je to razlog za raskid ugovora.

"Šta ćete sa gasom, ni SAD ni Katar ne mogu da nadoknade potrebne količine", rekao je Vučić i ukazao da se može očkivati teška zima.

On je dodao da se uvek uzda u rad, marljivost i sposobnost, a ne u sreću, ali ističe da Srbija nema ni naftu ni gas i 100 posto zavisi od uvoza.

Kaže da imamo poljoprivredu, možemo da uvedemo kvote i da uvek imamo dovoljno, ali da i sve to zavisi od gasa i nafte, kao i rad fabrika.

"Svakako će biti teško ali ja kad kažem da je najteže uvek imam nešto u rukavu. Ja sam pesimista, ali gledam da sačuvamo nešto u rukavu za svoj narod, ne moram da otrkrivam to drugima u svetu. Za našu zemlju ćemo da se snađemo", poručio je Vuččić.

Predstoje teška vremena, pitanje odgovornosti suštinsko 

Predsednik je ukazao da predstoje teška vremena u kojima je pitanje odgovornosti suštinsko.

"Predsednik Francuske Emanuel Makron, za kojeg verujem da će ponovo pobediti na izborima, usred kampanje rekao je da se Francuzi spremaju za vaučere za hranu. To je rekao za Francusku koja ima sve, koja je najjača poljoprivredna sila Evrope. Zamislite da sam ja rekao kao Nemci ili Žozep Borelj "nemojte u kratkim rukavima po stanu, štedite". Te izjave su dokaz težine situacije", rekao je Vučić u emisiji "Signali" RTV.

Ukazao je da je reč o finansijski mnogo jačim zemljama od nas, a, kako kaže, naša zemlja skuplja malo po malo.

Na pitanje za skladišta rezervi, kao i zemalja u okruženju, rekao je da Srbija ne može da isporuči sav kukurz Albaniji jer nemaju gde da ga drže, a takve probleme imaju i druge zemlje.

"Mi imamo problem sa naftom, jer kada napunimo Smederevo sa 33.000 tona, vojne 18.000 i 7.000 za avionska goriva, nemamo više gde da ga držimo.

Moramo brzo da gradimo nova skladišta", rekao je on.

Izvor: RTV

Aleksandar VučićNATOgasnaftaEmanuel MakronRusija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva