Vučić: Izabrali ste časno zanimanje, stali uz svoju državu

:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

Septembar 24, 2020   10:02

0

42

Vučić: Izabrali ste časno zanimanje, stali uz svoju državu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, na svečnoj promociji dve nove klase polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku, da će država nastaviti da poboljšava životni standard pripadnika MUP, a mladim policajcima da su oni budućnost, u uverenju da mogu mnogo da urade za svoju zemlju.

 

Vučić je istakao da su polaznici izabrali časno i divno zanimanje, jer su stali uz svoju državu.
"Od danas vi ste i de fakto i de jure ljudi koji brinu o svojoj Srbiji. Nema nema nikog ko može da kaže da mu je preče i veća obaveza da brine o Srbiji. Zato ste posebni", istakao je predsednik.
On je ukazao da je u Srbiji najlakše za sve kritikovati državu, jer je bez obzira koliko puteva i pruga je izgrađeno, ili koliko neko ne plati porez, uvek najlakše biti protiv države, dok su pripadnici policije ti koji moraju uvek da budu uz svoju državu.
"Vi ćete uvek morati da trpite, u vas će građani uvek imati povererenja, ali nećete biti omiljeni", rekao je Vučić.
On je istakao da je na državi da pomogne, da svi oni budu ponosni na sebe i da obezbedi bolji život.
"Nastavićemo da poboljšavmao životni standarad pripadnika MUP, jer vi predstavljate budućnost, uvereni da možete mnogo da uradite za svoju zemlju", poručio im je predsednik.
"Iako ste roditlejima, važim najbližima tek devojke i mladići, vi ne smete više tako da se osećate, jer su pred vama teški odgovorni zadaci. Morate da preuzmete na sebe breme odgovornosti koje niste imali do sada", rekao je Vučić na svečanosti u Makišu.
Polaznici 23. i 24. klase Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO), ukupno njih 536, primljeni su danas u radni odnos u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Svečanoj promociji novih policajaca i policajki u Nastavnom centru "Makiš" prisustvuju premijerka Ana Brnabić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, direktor policije Vladimir Rebić, kao i ministri Mladen Šarčević, Aleksandar Antić, Branko Ružić.
Najboljim polaznicima biće uručena priznanja na osnovu rezultata tokom devetomesečne obuke, profesionalne prakse i završnog ispita.
Direktor policije Vladimir Rebić, uz čestitke novim kolegama, istakao je da je MUP, prema rečima njihovih starešina, na putu da dobije još dve dobre klase.
Na konkurs se prijavilo oko 3.300 polaznika, a 536 završilo je obuku, što znači da je jedno mesto konkurisalo šest kandidata, što je, kaže Rebić, dobra prilika za MUP da izabere one najbolje. "Devet meseci učinilo je od njih buduće dobre policajce", rekao je Rebić za RTS.
On je podsetio da su ove dve klase polaznika imali težak i jednistven period, jer se nijedna klasa ranije nije suočila sa obukom u uslovima epidemije korona virusa.
"Bili su pred izborom da li da prekinu ili nastave školovanje, u restirktivnim uslovima, bez kontakta sa spoljnim svetom. Jednoglasno su se odlučili da nastave školovanje, a Kovid 19 nije ušao u COPO", rekao je Rebić.
Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici jedina je ustanova za osnovnu obuku policije u Srbiji, a od 2007. godine tamo se obučavaju devojke i mladići koji su već završili srednju školu.
Nastava je predmetno-modularna, traje do godinu dana i realizuje se u učionicama i objektima u krugu Centra.

Izvor: RTS, Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva