:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Jun 04, 2020   11:41

0

414

Vučić: Još jedno povećanje plata u zdravstvu, ako krene privreda

Ako privreda krene, pre kraja godine moguće je još jedno povećanje plata za zdravstvene radnike, rekao je predsednik Aleksandar Vučić u Loznici gde je otvorio obnovljeni deo bolnice.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da plate medicinskih radnika moraju biti veće, kao i da su posle epidemije korona virusa svi shvatili značaj zdravstvenog sistema. 

On je danas, tokom posete Loznici, konstatovao da se u tom gradu rodi oko 700 dece godišnje, te izrazio očekivanje da će se demografska slika u Loznaci dodatno popraviti.

"Kada bismo mogli nekako do 1.000 (dece) da dođemo...", prokomentarisao je predsednik.

Za to je, kaže, građanima potrebno da vide i da znaju da imaju budućnost i sigurnost.

Predsednik je ukazao da je Loznica bila jedan od važnih investicionih centara, ali da je godinama bila zapostavljena i devastirana.

"Od ničega smo stvorili nešto, ali i da ste mađioničar, niste mogli da ojačate privredu u Loznici. Ipak, sad sam zadovoljan, zato što Loznica ima značajno jaču privredu, veći životni standard. Da vam je neko pričao pre godinu dana da ćemo i bolnicu rekonstruisati, ljudi bi rekli da su to prazne priče", rekao je Vučić.

Srećan sam što danas možemo da popravljamo ono što decenijama nismo, podvukao je predsednik Srbije.

Dodao je da se danas u Loznici otvara fabrika Adient, a da u tom gradu postoji još jedna investicija - kompanije Mint.

"Dve fabrike Loznica ne pamti", rekao je Vučić.

Kada, uz sve to, bude izgrađena i brza saobraćajnica, od Beorgada do Loznice putovaće se sat i pet minuta.

Skener za lozničku bolnicu u septembru

Predsednik Aleksandar Vučić, danas je tokom obilaska Opšte bolnice u Loznici, rekao da će novi sekener u tu zdravstvenu ustanovu stići do kraja sepmtebra.

Za novi skener, predsednika su zamolili zdravstveni radnici Opšte bolnice u Loznici, sa kojima je razgovarao tokom današnjeg obilasta te ustanove.

Posle konsultacije sa ministrom zdravlja, Vučić je dodao: “On kaže do kraja godine, ali, biće do kraja septembra”.

Novi skener značiće da pacijenti neće više morati da budu transportovani u druge zdravstvene centre, u Šabac ili Beograd.

Takođe, predsednik je naveo da će bolnica u Loznici dobiti i jedno sanitetsko vozilo, kao i novu angio salu.

“Mi smo rešili da radimo angio salu, ali nam je potrebno da imamo ljude za angio salu. Ako se bude rešilo to, da imate dovoljno mladih ljudi, da rade u sali. Mi ćemo angio salu da uradimo”, rekao je Vučić.

Ponovio je da su plate zdravstvenim radnicima sada trajno uvećane, a da će biti i novog povećanja pre kraja godine.

“Brojke dovoljno govore, šta god ko pričao”, rekao je Vučić.

Predsednik je još jednom zahvalio svim zdravstvenim radnicima, ističući da se tokom krize izazvane virusom korona, videlo koliko je značajana zdravstvena nega i opremljene bolnice.

“Sada će i više da vas cene i više da očekuju od vas. Hvala na trudu, na svemu što činite i što brinete za sve ljude, od najmlađih do najstarijih” rekao je Vučić.

Otvoren obnovljeni deo bolnice 

Vučić je danas otvorio obnovljena odeljenja Opšte bolnice u Loznici i najavio da će radovi na rekonstrukciji svih objekata biti gotovi do kraja sledeće godine.

Vrednost radova na rekonstrukciji tri odeljenja, Grudnog, Internog i Neuropsihijatrije je nešto više od 400 miliona dinara, a novac je obezbedila vlada preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, dok je sa 30 miliona dinara izrada projektne dokumentacije finansirana iz gradske kase.

Interno odeljenje koje je bilo u vrlo lošem stanju je nadograđeno sa 760 kvadratnih metara, a obnovljeno je i ostalih 1.300 kvadrata.

Radovi prve faze, započeti krajem 2018. godine, na rekonstrukciji nekoliko objekata u krugu lozničke Opšte bolnice privode se kraju.

U prizemlju zgrade ostaju Odeljenje dijalize i Koronarna jedinica, u nadogradenom spratu bice smešteno Odeljenje neurologije, dok će u objektu gde se nalazi Psihijatrija posle iseljenja Neurologije biti opremljen prostor za dnevnu bolnicu.

Vučić je bolnicu u Loznici obišao sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom.

Izvor: Танјуг

VučićLoznicapovećanje platazdravstveni radniciskener
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva