:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Mart 22, 2020   9:06

0

235

Vučić: Kineska pomoć spasava stotine hiljada života

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da će medicinska pomoć koja je stigla iz Kine spasiti na stotine hiljada života u Srbiji.

Vučić je tokom istovara medicinske i zaštitne opreme, uključujući maske, respiratore i drugi potreban materijal, rekao da su srpski piloti ponosni na ono što su uradili, jer znaju koliko je to važno za srpski narod u ovom trenutku.

"Retko kada ćete da vidite da srpski piloti s ponosom nose, osim srpske zastave, i neku drugu zastavu, zato što znaju da nam je neko u tako teškim trenucima pomogao", rekao je Vučić novinarima tokom istovara pomoći koja je avionom "Er Srbije" sinoć dopremljena iz Kine u Beograd.

Na pitanje novinara šta smo sve dobili, Vučić je rekao da ne može to da kaže, jer ima takav dogovor sa amabasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo i sa predsednikom Kine Si Đinpingpom.

"Dobili smo mnogo i Kinezi su pokazali ne samo prijateljstvo i ljubav prema našem narodu, već i solidarnost, a čini mi se da mi na to na racionalan način odgovaramo. Emocije su mnogo važne, jer su spasili stotine hiljada života građana Srbije. Beskrajno im hvala na tome, a posebno Siju, kineskoj državi i narodu i ambasadorki Čen koju nećemo zaboraviti", rekao je predsednik.

Vučić je kazao da, poznajući sve naše resurse, ne bi imali šansu bez pomoći Kine, predsednika Sija i Komunističke partije Kine.

“Beskrajno im hvala na tome, ali i divnim srpskim ljudima, pilotima, stjuartima, osoblju, koji su danonoćno radili da bi dopremili maske, rukavice, respiratore koji život znače. Znači svaki respirator nekoliko života”, kazao je on.

Kina koja, prema njegovim rečima, nije završila svoju borbu protiv virusa, rekla je “pomoći ćemo svojim srpskim, čeličnim prijateljima, i daćemo deo naših respiratora”.

“Srbija to ne sme da zaboravi, Kina je naš prijatelj za vjek i vjekova, za stotine i hiljade godina. Pokazali su to kada je najteže. Vas molim ambasadorko da preneste pozdrave celokupnom kineskom narodu, koliko volimo vašu zemlju, koliko poštujemo vaš narod, i cenimo predsednika Sija. Ne interesuje me ko će mi u svetu šta reći. Vi ste ti koji pomažete da sačuvamo živote, da opstane Srbija. Mi smo mala zemlja, i mali narod, a uz vaše stručnjake pokušaćemo da pobedimo virus, kao i da nastavimo da pobeđujemo u ekonomiji”, rekao je on.

Izrazio je uverenje da će kineski lekari na svakom mestu u našoj zemlji osetiti ne samo poštovanje, već i ljubav našeg naroda.

„Mi ćemo znati da uzvratimo kineskim prijateljima, ako njima nekada bude teško, ne samo poštovanje, već i ljubavlju, i više nego što bilo ko može da očekuje. Čekam predsednika Sija u Srbiji, a dočekaće ga stotine hiljade ljudi, sa većom strašću i emocijom nego bilo gde”, naglasio je on.

Vučić je kineske stručnjake zamolio da pomognu da se što pre izborimo protiv ove pošasti.

„Znamo da nije lako, niste svemogući, ni čarobnjaci, ali znamo da ćemo, ako poštujemo vaša uputstva moći da pobedimo. Za prijateljstvo Srbije i Kine, da živi Si i prijateljstvo Srbije i Kine”, zaključio je on.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar VučićKinapomoćSi Đinping
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva