:

:

TV Most

clock

Maj 28, 2019   10:58

0

499

Vučić: Kosovski specijalci uhapsili 23 Srba i Bošnjaka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su u akciji specijalne jedinice NJSO, bivše Rosu i FIT, uhapšene 23 osobe srpske i bošnjačke nacionalnosti na severu KiM, mahom pripadnika kosovske policije, da je reč o pokušaju potpune kriminalizacije našeg naroda, koji je, istakao je, uznemireniji nego ikad.

Vučić je u Skupštini Srbije rekao da su do sada na teritoriju severa KiM specijalne jedinice upale sa 73 uglavnom oklopna vozila, dok više od 50 vozila čeka u južnoj Mitrovici, 15 na teritoriji opštine Srbica, dok je osam već upućeno preko brda na teritoriju opštine Zubin Potok.

"Do sada je uhapšeno 23 lica srpske i bošnjačke nacionalnosti, na teritoriji tri opštine Kosovska Mitrovica, Leposavić i Zubin Potok", rekao je Vučić.

On je podsetio da je Beograd imao saznanja da će se to dogoditi i da je domaćoj i međunarodnoj javnosti i predstavnicima EU još 17. maja ove godine predočeno da Albanci pripremaju hapšenje više desetina lica na severu KiM pod izgovorom borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, što će izazvati veliku uznemirenost i strah kod Srba.

Vučić je rekao da je i dalje veoma teško stanje u Zubinom Potoku gde se nenaoružani Srbi suprotstavljaju pripadnicima albanskih ekstremističkih grupa odevenih u uniforme.

"Najpre je do sukoba došlo u mestu Varage i u klisuri su probili tri barikade albanski specijalci. Srbi nisu raspolagali nikakvim oružjem i imamo dokaze i snimke da Albanci pucaju bojevom municijom iznad glava Srba, koji su vikali i pokušavali verbalno da se suprotstave jedinicama FIT, Rosu i NJSO".

Kako je rekao, u toku je premlaćivanje Srba kod tehničke škole u Zubinom Potoku i upadi u kuće, a kada ne pronađu nikog - onda sve lome.

"Na najbahatiji način pokazuju koliko su veliki i snažni i moćni. Do sada nema poginulih, Albnaci će za povređene od kamenice reći da su ranjeni, U Kosovskoj Mitrovici su pucali na ljude u jednoj od sporednih ulica jer su ih mladić Srbi gađali kamenicama", dodao je Vučić.

Izvor: Танјуг

KiMVučićhapšenjesever KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva