:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Septembar 22, 2021   18:15

0

137

Vučić: Kurti prodaje maglu, želi priznanje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da Aljbin Kurti svojim pozivima da Srbija prizna Kosovo „ prodaje maglu" a sve u cilju da Srbija prizna nezavisnost Kosova i poručio da Priština treba da vrati sve na stanje kakvo je bilo pre 20. septembra, i da tek posle toga može da se razgovara.

„Razumete li šta on priča? On to priča za ljude koji nisu upućeni i prodaje maglu. Svakojake prodavce magle i šibicare sam video u životu i zato ih prepoznajem na kilometar. On kaže da će povući mere kada Srbija prizna nezavisno Kosovo", skrenuo je pažnju je Vučić u izjavi medijima u Budimpešti.

Na predlog EU da da se u Briselu održi sastanak Vučića i Kurtija i pokuša rešiti situacija na severu KiM Vučić je rekao da mogu da organizuju šta god hoće, a da on neće prihvatiti ništa.

„Vratite se na ono što je bilo pre 20. septembra, i onda možemo da razgovaramo o svemu", istakao je. On je izrazio i zapanjenje time što postoje mediji u Srbiji koji govore da je Srbija preduzela neke mere, a Srbija nije preduzela niti jednu jednostranu meru.

Podsetio je kakva se kampanja vodila protiv Srbije u vezi voza sa ikonama i manastirima koji je zaustavljen još kod Raške. Postavio je i pitanje koju je to akciju Srbija sprovela na Cetinju, šta je imala sa barikadama.

„Svima njima smeta snažna Srbija.  Mislite li da je moguće 120 tekstova imati u jednom danu u Hrvatskoj o meni, a da nijednu reč nisam rekao, ništa nismo uradili", objasnio je on.

Vode hajku i misle da budu ono što su nekada bili Budimpešta i Podgorica u rušenju nekih drugih u Srbiji, dodao je Vučić.

U tome ima tajkuna koji su poreklom iz Srbije, a koji upravljaju našim medijima i finansiraju njihove.

Vučić je rekao da nisu napadali Srbiju 2006. ili 2008., kada su nas „voleli" jer smo bili slabi, niko i ništa, ekonomija propadala i Srbija nestajala.

To su, kaže, i razlozi za sve laži iz Prištine.

„Različit je odnos i zato i razgovaramo. Da mi vas priznajemo ne bi bilo razloga da sa vama razgovaramo, a to je nešto što znaju u Evropi", objasnio je on.

Na pitanje da li će biti sastanak na marginama skupa u Budimpešti, zbog aktuelne situacije, Vučić je rekao da će tokom boravka u glavnom gradu Mađarske imati bilaterale sa gotovo svima, ali i da u tim sastancima, zapravo, uvek govori samo ono što svi već znaju.

"Imaću sastanak sa Orbanom, Janšom, Babišom, verujem da ću se sastati i sa premijerom Poljske Mateušom Moravjecki. Verujem i da će predsednik Poljske, posle ne znam ni sam koliko decenija, doći do kraja godine u Srbiju, što bi bila velika stvar za našu zemlju. Mi ćemo na tim sastancima da govorimo samo ono što oni već znaju", rekao je Vučić.

Kako je rekao, on sagovornike ne upoznaje ni sa čim novim, ali je stvar u tome što oni imaju svoje interese, a ineteres najsnažnijih evropskih zemalja je nezavisno Kosovo, i da nateraju Srbiju da učestvuje u tome, što mi ne želimo.

"Znaju i oni sami koliki su licemeri kada govore o dvostrukoj krivici... Šta smo mi uradili? Jesmo li mi ušli u Kačanik ili Đakovicu sa specijalcima?", upitao je Vučić.

Kako kaže, obmanama nema kraja.

"Mi smo svoje ispunili, a Priština nije najvažnije. I to ono što nije ni u kakvom aneksu sporazuma, nema nikakvog tumačenja, već je među šest suštinskih tačaka. I onda mrtvi ladni kažu - nećemo. Kako to može? To je švedski sto? Šta ti se svdija, to može? Može da me zove Sveti Petar, jedino rešenje je povlačenje Rosu i uopšte neću da razgovaram o tome", rekao je Vučić.

Upitan za izjave iz Albanije, predsednice skupštine te zemlje, da bi tzv. Kosovo i Albanija trebalo da se drže zajedno i kako bi "zločini Srbije postali poznati širom sveta, Vučić je rekao da su u Prištini "vrlo čudni, neodgovorni ljudi".

"Kada pričamo o zločinima, zamislite da vam je otac ili brat ubijen. Da vam otkriju da su tamo, a vi nećete da dopremite njihove kosti, dok se ne smeni Veljko Odalović. Dokle to ide", konstatovao je Vučić.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar VučićAljbin KurtiKiMROSU
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva