:

:

TV Most

Foto: Tviter / Miroslav Lajčak

clock

Maj 05, 2022   10:02

0

130

Vučić: Mnogo težak razgovor sa Kurtijem i Lajčakom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sinoćnja neformalna večera sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka i premijerom privremenih institucija u Prištini Aljbinom Kurtijem bila veoma teška, a da su nemački predstavnici insistirali da ono što je potpisano u Briselskom sporazumu mora da se sprovede.

Na pitanje da li može da otkrije neke detalje tog susreta i da li je došlo do pomaka, Vučić je odgovorio da ne voli da govori o detaljima, ali da je razgovor bio “mnogo, mnogo težak”.

“Nastaviće se razgovori. Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković ide u Brisel 13. maja da pokušamo nešto da dogovorimo”, rekao je Vučić.

Istakao je da je za Beograd problem što neki odbijaju da uopšte govore o Zajednici srpskih opština, ali da je važno što su svi nemački predstavnici govorili da potpisano mora da se sprovede.

“Sada vidite da i ono za šta smo bili kritikovani, postaje naša tačka oslonca, i da ono za šta su govorili da je loše po nas, sada drugi ne žele da primene”, rekao je Vučić.

A, kako je rekao, o detaljima mu je besmisleno da govori, jer ne želi da na taj način prikuplja političke poene ili da se junači.

“Moj posao je da se borim za Srbiju, i to ću nastaviti da radim”, rekao je Vučić.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar VučićAljbin KurtiMiroslav Lajčakdijalog BG-PR
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva