:

:

TV Most

clock

Decembar 07, 2021   11:40

0

47

Vučić: Na jednom mestu se najbolje vidi koliko je Srbija napredovala

Radovi na izgradnji zgrade “BV Terraces”, u okviru Beograda na vodi, su pri kraju, a danas ih je obišao predsednik Aleksandar Vučić.

Zajedno sa Vučićem, radove su obišli i predsednik kompanije "Eagle Hills" Mohamed Alabar, ministar finansija Siniša Mali, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić… Vučić i Alabar obišli su jedan od stanova u novoj zgradi, sa koje “puca” pogled na Savu i Kulu Beograd.

“Sve su zgrade lepe, imaju nešto svoje i celo ovo naselje, kao novi mali grad je fantastično. To je gotovo neverovatno, nestvarno izgleda”, konstatovao je Vučić.

Na pitanje novinara da li je verovaro da će sve da izgleda onako kako danas izgleda, Vučić je rekao da su samo on i tek nekoliko ljudi verovali u projekat “Beograd na vodi”.

“Kada imate viziju i kada nešto hoćete da uradite, gotovo uvek ste usamljeni, što i nije novost. Ali kada izgurate to, svi uživaju i to me čini veoma srećnim”, rekao je Vučić.

Ministar finansija Siniša Mali preneo je da će u okviru tog projekta biti izgrađeno milioni kvadrata.

Dodao je da će nekadašnja Ložionica, koja je pripadala Glavnoj železničkoj stanici, u dogovoru sa premijerkom Anom Brnabić, biti pretvorena u Kutak za mlade, u jedan multinamenski kreativni centar.

Zgrada “BW Terraces” ima 17 spratova, 132 stana, a radi dodatnog komfora za stanare tu su i bazen, teretana...

Reč je o sedmoj zgradi u okviru Beograda na vodi koja će biti useljena, a useljavanje će početi do kraja godine.

Zajedno sa ovom zgradom na prostoru Beograda na vodi biće useljeno ukupno 1.500 stanova.

Sa terase poslednjeg sprata zgrade BW Terraces predsednik Vučić je posmatrao video prezentaciju radova na fasadi Kule Beograd.

Kako je ranije rečeno, Kula Beograd visoka je 168 metara i kao takva najviša je zgrada u našoj zemlji i ovom delu Evrope.

Ima 42 sprata, a na vrhu, odakle se pruža pogled na celu prestonicu, nalaziće se vidikovac.

Kada u potpunosti bude završena, u Kuli Beograd će se, osim stanova i parking mesta, nalaziti hotel i apartmani "Sent Redžis", kao i restoran.

Na jednom mestu vidi se koliko je Srbija napredovala

Na jednom mestu, u Beogradu na vodi najbolje se vidi koliko je Srbija napredovala i promenila se, poručio je danas predsednik Alesksandar Vučić, nakon obilaska završnih radova na zgradi “BW Terraces”, dodajući da se projektom “Beograd na vodi” zapušteni deo grada pretvorio u prostor za divljenje.

Vučić je rekao da je “Beograd na vodi” najverovatnije najveće gradilište u ovom delu Evrope, na kojem se polako stvari privode kraju.

“Danas smo u jednoj, spolja najlepše izgrađenoj zgradi, mada je to stvar ukusa… Važno je da se spoljni deo fasade Kule Beograd završava, verujem da će pre kraja godine, osim samog vrha kule, sve biti završeno”, rekao je Vučić.

Dodao je da je Kula Beograd već pripremljena za sve multimedijalne sadržaje, što će, kaže, biti atrakcija za Beograđane, sve građane Srbije, ali i sve turiste koji dolaze u našu zemlju.

“Na jednom malom mestu najbolje se vidi koliko je zemlja napredovala i promenila se za sedam godina”, poručio je Vučić.

Kako je rekao, od bara, žabokrečine, nelegalnih baraka pred rušenjem, napravljen je prostor koji je za divljenje, najelitnicji u Srbiji, i izaziva sve veću pažnju, sa najlepšim šetalištem, parkovima, najvećim šoping centrum u ovom delu Evrope.

“Napravili smo sadržaj koji privlači ljude širom regiona, jer smo verovali u snove, i kada smo obećavali građanima nest, držali smo se toga, uradili sve što smo obećali. Kasnili smo malo, nema sumnje da smo napravili i neku grešku, ali na kraju rezultat je fascinantan - divne zgrade , čitav jedan novi grad u gradu”, rekao je Vučić.

Zahvalio je partneru iz UAE Muhamedu Alabaru, bez kojeg, kaže, projekat ne bi mogao da bude realizovan, kao i šeiku Muhamedu, ali i ljudima iz Grada Beograda, koji su uvek bili velika pomoć i podrška.

“Uspeli smo sve da izguramo jer smo imali dovoljno snage da se suprotstavimo svima koji su to sprečavali, pokušavali da spreče po svaku cenu. Zato što su nam snovi i ono što će da bude zapisano u istoriji, bili važniji od dnevne politike i takvih rekacija, i na to sam ponosan”, rekao je Vučić.

Pozvao je sve da za Novu godinu posete Beograd na vodi, da vide kaok će to izgledati, a izgledaće, kaže spektakularno - ono što imaju Dubai ili veliki svetski centri, imaće i Srbija.

Našli smo rešenja za Zakon o eksproprijaciji, sutra o tome

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je pronađeno rešenje za izmenu Zakona o eksproprijaciji koje će sutra biti predstavljeno javnosti ako tokom dana budu dobijene potvrde od više nadležnih institucija da je sve u skladu sa Ustavom.

"Sutra ću vas obavestiti i posebno govoriti o toj temi. Pripremamo ceo paket i analiziramo i sve zahteve i našli smo rešenje oko Zakona o ekspropiojaciji koje vam danas neću saopštiti. Spremam dodatne provevere, još jednom da ne bismo učinili nešto protivustavno", rekao je Vučić na pitanje novinara da li će potpisati izmene Zakona o eksproprijaciji usvojene u skupštini i šta će se menjati, ako se bude nešto dodatno menjalo.

Vučić je rekao da će se sutra znati više o tome.

"Izlazimo sutra sa tim ako danas dobijemo potvrdu od više nadležnih institucija koje su suštinski nadležne, kao i pravnih eksperata, i onda ćemo izaći u javnost sa tim", dodao je predsednik.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva