:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Septembar 23, 2021   8:57

0

32

Vučić na Samitu u Budimpešti

Četvrti demografski skup u Budimpešti, na kojem će glavno izlaganje održati predsednik Srbije Aleksandar Vučić počeo je u 9 sati u Varkart palati.


 

Samit je započeo kulturnim programom, a otvorila ga je mađarska ministarka za porodicu Katalin Novak.

Predsednik Vučić održaće glavno izlaganje od 9.25 časova, a na istom panelu učestvovaće i nekadašnji potpredsednik Sjedinjenih Američkih Država Majk Pens, premijer Slovenije Janez Janša i premijer Poljske Mateuš Moravjecki.

U okviru posete Mađarskoj, Vučić će imati i odvojene susrete sa premijerom te zemlje Viktorom Orbanom, kao i sa premijerima Slovenije i Češke Janezom Janšom i Andrejem Babišom.

U okviru Budimpeštanskog samita, u kulturnom programu učestvovaće i srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

Četvrti Samit pod nazivom „Porodica: ključ održivosti“ ima za cilj da se razgovara o izazovima kada je u pitanju porodica i da se sastave predlozi zajedničkih rešenja, ali i da se ukaže na to da se u zapadnom svetu ne rađa dovoljno dece, kao i da društvo stari što nacijama na duži rok preti nestajanjem.

Prethodna tri Budimpeštanska demografska samita održana su 2015, 2017. i 2019. godine.

Inače, predsednik Vučić je po dolasku u Mađarsku, zajedno sa Dodikom, posetio Crkvu Svetog Đorđa u Budimpešti, koja pripada Eparhiji budimskoj, gde ga je dočekao vladika Lukijan sa sveštenstvom koji je tim povodom služio moleban, što se čini samo u slučaju kada se u crkvama dočekuju posebni gosti.

Premijer Mađarske Viktor Orban organizovao je sinoć večeru za neke od učesnika Četvrtog demografskog samita u Budimpešti, kojoj su prisutvovali, između ostalih, predsednik Vučić, premijer Slovenije Janez Janša, češki premijer Andrej Babiš, kao i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.
 

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?