:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Mart 18, 2023   23:10

0

95

Vučić nakon 12 sati razgovora u Ohridu: Ništa nije završeno večeras, tek je počelo, očekuje nas ozbiljan posao

,,Imali smo pristojan i konstruktivan razgovor sa brojnim neslaganjima", naglasio je predsednik Srbije nakon maratonskog  trilateralnog sastanka sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, zvaničnicima EU - visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom za dijalog Miroslavom Lajčakom u Ohridu, koji je trajao gotovo 12 sati.

,,Nikakav dan ,,D"  nije bio danas,  ništa nije završeno, tek počinje", rekao je Vučić i dodao da u moru nezadovoljstva ima ,, zrno zadovoljstva". 

On je naglasio  da je  trebalo da se  dogovori implementacioni plan, ali je nekakav dogovor postignut , koji  bi  ušao u pregovarački proces i koji će morati da poštuju obe strane.

,, Nekoliko tačaka smo dogovorili, a Evropski Savet će procenjivati koliko je ko uradio u implementacionom planu, u kome je kao prioritet određeno formiranje ZSO i to u skadu sa ranije postignutim sporazumima", rekao je Vučić i dodao:

.,,Zbog toga sam zaista zadovojan, još se govori o nestalim osobama i priča o donatorskim konferencijama, ali to će zavisiti od toga jer će implentacioni plan sasvim sigurno morati da se nadograđuje.

Vučić je rekao da se ništa nije završilo večeras već da, kako je rekao, tek počinje.

On  je podvukao da smo jasno odredili svoje ,, crvene linije", onako kako je to i Kurti uradio.

,,U mesecima pred nama očekuje nas ozbiljan, ne lak posao", rekao je Vučić i dodao da  on ništa nije potpisao pa i nije u obavezi da ispunjava,  za razliku od Kurtija  koji je potpisao formiranje ZSO, pa to sada mora da učini.

,,Ovo je dug, ozbiljan i težak proces jer moramo da pronađemo rešenja " rekao je Vučić i naglasio da ce sutra podrobno obavestiti javnost o detaljima sastaka u Ohridu.

Izvor: TV Most / foto: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva