:

:

TV Most

clock

Jun 26, 2022   14:09

0

136

Vučić: Naš evropski put moramo da nastavimo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se u Briselu videlo da, kada je geopolitički interes EU u pitanju, može da se dobije status kandidata i kada ništa nije urađeno u smislu pripreme za članstvo.

Vučić je na otvaranju aerodrome “Rosulje”, na pitanje da li se slaže sa ministarkom Jadrankom Joksimović da bi Srbija mogla za pet do sedam godina biti članica EU, izjavio da je realista, ali da ministarka dobro zna odnose u Uniji.

"To zavisi od političke i geopolitičke situacije. Videlo se sada da možete dobiti status kandidata da u smislu pripreme niste ništa uradili, kada je u geopolitičkom interesu EU, a da oni koji su mnogo više učinili kao Severna Makedonija, Albanija i BiH nisu dobili ništa", objasnio je Vučić.

Dodao je da nije takav optimista kao ministarka, kao i da se najviše uzda u sopstvene snage.

"Naš evropski put moramo da nastavimo. Moramo da se uzdamo najviše u naše snage. Pokazali smo da možemo svojim radom, opstajući i ostajući na evropskom putu, čuvajući tradicionalna prijateljstva, da zemlju menjamo do neprepoznatiljivosti", rekao je Vučić.

Kao primere, naveo je aerodrom "Rosulje", koji snaži infrastrukturu i koji, kao i auto-putevi, potpuno menja sliku Srbije.

"Očekujem dobru posetu Abazovića, verujem u bolje odnose"

Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje dobru posetu crnogorskog premijera Dritana Abazovića Srbiji, izrazivši uverenje da je moguće graditi bolje odnose od dosadašnjih.

"Očekujemo dobru posetu, razgovaraćemo o svim važnim temama sa Dritanom Abazovićem", rekao je Vučić.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva