:

:

TV Most

clock

Maj 31, 2020   23:12

0

240

Vučić: Ne otvara se još granica, ali mi ostajemo otvoreni za Crnu Goru

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da građani Srbije ako idu u Crnu Goru moraju da budu u karantinu 14 dana, tako da je situacija praktično takva kao da prelazi nisu otvoreni.

"Kažu, sutra su otvorena četiri prelaza sa Crnom Gorom. Jesu, ali i dalje građani Srbije koji bi ušli u CG moraju u karantin 14 dana, tako da kao da nije otvoreno, samo što to nisu ljudi razumeli. Ja se nadam i želim da pozdravim odluku Crne Gore o otvaranju granica prema Srbiji. Reći ću bez ikakvog ''ali'' - ''hvala, dragi prijatelji, na svemu što ste uradili i otvorili granice''", rekao je Vučić i u emisiji Hit tvit na Pinku.

Kaže da je video jedan tvit da sad treba Crnogorcima sve da zabranimo u Srbiji, ali da je to pogrešno, jer mi moramo da ih privučemo, pošto želimo da osećaju Beograd kao najvažniji centar celog regiona i da dolaze u Srbiju.

"Samo da ih privučemo sto više i da se time ponosimo, da im otvorimo granice i pokažemo svoju dušu i svoje srce i da smo mi otvoreni i tako će naša ekonomija brže da raste", istakao je Vučić.

Takođe, navodi da je očigledno da se kod Crne Gore radi o političkom zatvaranju granica, što ne može da razume.

Upitan kako tumači to što u delu opozicije kažu da on i Ðukanović rade u dosluhu i da tenzije odgovaraju i jednom i drugom, Vučić je to odbacio i naglasio da ne može da objasni kako može da mu odgovara da neko hapsi vladiku SPC.

Vučić dodaje da Srbija ceo ekonomski napredak zasniva na miru i stabilnosti i da ne vidi kako nekome može da odgovara u Srbiji da neko hapsi vladiku Joanikija i drži ga 72 sata.

"Kakvi su to igrokazi i teorije zavere", zapitao je Vučić dodajući da ne zna kako da objasni ta pitanja, s obzirom da Srbija želi najbolje odnose sa CG.

Izvor: Танјуг

VučićCrna Goraotvaranje granicakoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva