:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 07, 2020   14:59

0

139

Vučić ne popušta pred silom, nije ni 2012.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da od 2012. godine sluša laži kako je predsednik Aleksandar Vučić dogovorio članstvo tzv. Kosova u UN, dodajući da je Vučić imao puno prilika da popusti pred silom i dopusti članstvo tzv. Kosova u UN, a da ni jednom nije popustio.

Vulin je naveo da je u sedištu EU 2012. godine ponuđen papir, koji je Srbija trebalo da potpiše i omogući članstvo tzv. Kosova u UN, ali da je odlukom Aleksandra Vučića, uprkos većini u delegaciji i pokušajima ucenjivanja od strane EU, te pretnjama da je to njegov politički kraj, papir odbijen i tzv. Kosovo nije član UN.

"Vučić je imao puno prilika da popusti pred silom i dopusti članstvo Kosova u UN, i ni jednom nije popustio, a svaki put je platio veliku ličnu i političku cenu", naveo je Vulin u pisanoj izjavi povodom tvrdnji predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića da sveobuhvatni sporazum Beograda i Prištine o norrmalizaciji podrazumeva Kosovo u UN u punom kapacitetu, kao što su sve druge zemlje članice te organizacije.

Vulin dodaje da Jeremić, zato, nije propustio ni jednu priliku da se "preporuči zapadu varajući Rusiju, a prodajući Srbiju, dovodeći EULEKS i praveći granicu među Srbima".

Kaže da je Srbija, kada je Jeremić odlučivao, postavljala "glupa pitanja" i dobijala odgovore da je Kosovo nezavisno, dok je, od kada Vučić odlučuje, 18 zemalja povuklo priznanje tzv. Kosova.

Vulin smatra da Jeremić treba da ode na KiM da pogleda Srbe i da ih pita kako su zadovoljni onime što je uradio dok je pregovarao o njihovim životima.

"Od Šiptara je za svoj rad dobio naslovne strane i zahvalnost, neka dođe među Srbe na KiM, pa da i od njih dobije baš ono što je zaslužio", dodao je Vulin, koji je i predsednik Pokreta socijalista.

Izvor: Танјуг

KiMVučićVulinJeremić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva