:

:

TV Most

clock

Avgust 29, 2023   19:16

0

73

Vučić: Ne raspisujem ja izbore, ali biće ih, pošto opozicija to želi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da, iako ne on raspisuje izbore, njih će biti, i to, kako je rekao, pošto tako opozicija želi.

''Prvo su rekli, nećemo ti dati da raspišeš izbore, pa ja kažem, to je u redu, mnogo ste jaki, pa moram da vas poslušam. Onda kažu: e, sad hoćemo izbore, pa ću im dati. Ali, ne raspisujem ja izbore. Mora da se steknu određeni uslovi, ali pošto vidim da ih žele, dobiće ih. Lako je govoriti loše, umesto da se nešto radi. A, pošto su favoriti, želim im uspeh'', rekao je Vučić.

Upiran da prokomentariše negativne analitičke tekstove u pojedinim medijima, on je rekao da ''stalno mora postojati neka vrsta hajke''.

''Šta mislite, zašto to neko radi. Neko mora da vodi vrstu hajke, da kaže - kriv si za ubistvo u Vojvodini, za silovanje... Iako ima tri-četiri puta manje silovanja nego kada su oni bili na vlasti. Da ne pričam šta sve država radi da se takve stvari ne dešavaju. Pa onda - 'superćelijski Vučić' opustošio sela i gradove...Jedan je cilj za to, nemate argumente i činjenice, a cilj je da samo nekoga sklonite sa vlasti, ili nešto još gore'', rekao je predsednik Srbije.

Naveo je da je pročitao u jednom sarajevskom mediju komentar kako on ''pomaže Rusiju i pruža potporu Ukrajini''.

''Pa to samo genije može...Šala na moj račun, naravno, ali to pokazuje nešto drugo. I opet, naravno, lažu o puški u Sarajevu. Kad god kažem, gde je puška, pokažite, onda je nema. A onda naši mediji to preuzmu pa objave, i obrnuto'', rekao je Vučić.

19:23 - Meni je važno da glumci imaju više serija nego ikada

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je važno da glumci rade više serija nego ikada i da imaju dosta posla, a ne navodi da je jedan glumac ostao bez posla jer je "kritikovao predsednika". 

Predsednik je u obilasku mesta Veliki Radinci rekao da, ukoliko je tačno da je on kriv za to što je jedan glumac ostao bez posla, onda valjda zaslužan za to što njih 999 ima posao. 

"Važno je da oni rade serija više nego ikada i da imaju posla, a u njihovo veliko političko znanje nisam preterano ni verovao ni posebno sumnjao. Ne znam zašto bi oni bili bolji od lekara, prosvetara i radnika, ili manje važni od njih", rekao je predsednik. 

Vučić je istakao da sada u Srbiji ima formalno 510.000 više zaposlenih nego u 2012. godini, podsetio na povećanje plata za prosvetne radnike i medicinske sestre u narednih tri dana i naglasio da će minimalac sa "nasleđenih od prethodnog režima" 15.000 dinara sada biti veći od 40.000 dinara. 

Predsednik je pozvao sve penzionere da se prijave za penzionersku karticu. 

"Već sada 760.000 penzionera se prijavilo. Imaće na naplatnim rampama popust, u svim velikim lancima će imati popust. Pozivam sve penzionere da se prijave", rekao je predsednik.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

VučićVeliki Radinciizboriopozicija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva