:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Avgust 30, 2020   22:00

0

223

Vučić: Neće moći za KiM da prave račun bez krčmara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas se varaju svi koji misle da će moći po pitanju KiM da prave račun bez krčmara.

 

Srbija neće više prihvatati ulogu gubitnika devedesetih godina, niti će plaćati ceh "za sve goste u kafani", poručio je predsednik u izjavi novinarima na Bledu.

Vučić je rekao uoči sutrašnjeg Bledskog strateškog foruma razgovarao sa premijerom Slovenije Janezom Janšom, kao i sa predstavnicima zemalja u regionu i objasnio im poziciju Srbije po pitanju KiM i zatražio njihovu podršku.

"Govorio sam o problemima koje imamo po pitanju KiM i zatražio podršku", rekao je Vučić i istakao da misli da smo nadomak značajnih promena i u Evropi i u svetu, koje, ipak, neće ići lako, ali svakako brže nego do sada.

Kaže da će se sutra na Bledu na glavnom panelu čuti i druga mišljenja.

Ističe da se varaju svi koji misle da je jedino rešenje da Srbija da sve što može i prihvati da bude gubitnik i prođe kroz katarzu nakon devedestih godina.

Vučić je istakao da niko ne treba da pomisli da će Srbija biti unižena i može da nipodaštava srpski narod, kao drugorazredni koji treba da plati u kafani ceh za sve.

Srbi treba da budu jednako tretirani, naglasio je Vučić i istakao da bi sve drugo bilo pravljenje računa bez krčcmara.

Predsednik Srbije je naglaiso da je pozicija Srbije snažna i čvrsta.

Vučić sutra razgovara sa Merkel, KiM glavna tema

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će sutra oko podneva imati telefonski razgovor sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i da će glavna tema biti KiM, odnosno sastanci u Vašingtonu i Briselu.

"Sutra imam u pola 12 zakazan telefonski razgovor sa Angelom Merkel. Večeras ću se spremati za taj sastanak i za sturašnji panel. Kosovo će biti glavna tema, kao i poseta Vašingotnu i Briselu. Napravio sam i mini plan šta da izložim najmoćnijoj ženi sveta i da se za to izborim", rekao je Vučić na Bledu novinarima.

Vučić je kazao i da će sa najmoćnijom ženom razgovarati o različitim pitanjima, i o vakcinama protiv virusa korona, bilateralnoj saradnji između Srbije i Nemačke, kao i da se zahvali na nedavno potpisanom aktu o dodatnoj saradnji Predstavništva Srbije i Ministarstva industrije i energetike Nemačke.

Podsetio je da će sutra u okviru liderskog panela 15. Bledskog strateškog foruma "Evropa posle Bregzita i Kovida 19" imati susret i sa Miroslavom Lajčakom i da će sa njim tema razgovora biti boravak u Vašingtonu.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar VučićBledKiMVašingtondijalog Bg.PRAngela Merkel
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva