:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Oktobar 21, 2022   17:14

0

124

Vučić: Ni milimetar nismo bliži rešenju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ni milimetar nema približavaja u rešavanju problema oko preregistracije srpskih tablica na KiM.

Na pitanje da li se došlo do koraka bliže rešenju, odgovorio je „ni milimetar“.

„Ne možete izmisliti svaki put problem i onda insistirati na njemu, nametnete svoju volju, a da ne zna niko na osnovu čega. Bavili smo se ličnim kartama, rešili smo jedan problem. Sada svaki put mislite da tako može - e ne može“, poručio je Vučić.

Na pitanje da li se Nemci vraćaju na Ahtisarijev plan, on je odgovorio da je to nešto što liči na Ahtisarija.

"Nešto je Ahtisari, nešto Ahtisari minus, a nešto i Ahtisari plus. Jesam li srećan i zadovoljan zbog toga - nisam", odgovorio je Vučić.

Dogovor da ne objavimo dokument, zabrinuti zbog tenzija

Predsednik Aleksandar Vučić nije mogao da otkrije detalje dokumenta koji su mu ranije danas predali ambasadori Kvinte, dodajući da je dogovor da se taj dokument ne objavi, ali i naveo da su zapadni partneri zabrinuti zbog postojanja mogućnosti da dođe do eskalacije na terenu.

Na pitanje novinara u Leskovcu šta piše u dokumentu koji je dobio od ambasadora Kvinte, Vučić je odgovorio da je dogovor da se on ne objavi, ali da se svakako tiče KiM i naših razgovora.

Foto: Instagram

"Ima stvari koje možemo da učinimo, ima stvari za koje smo reagovali na drugačiji način", rekao je Vučić.

Naveo je da je to bio otvoren razgovor, i naglasio da se on, pošto je dogovor da se ne izlazi u javnost, ne ponaša tako da se to poslepojavi u novine, a on "pravi" da ne zna ko je to pustio, jer se mora imati fer odnos prema partnerima,

"Da li je za nas situacija jednostavna pred 31. oktobar - nije", rekao je Vučić, povodom toga što tog datuma ističe rok za preregistraciju vozila sa srpskim tablicama na Kosovu i Metohiji.

Vučić je preneo da su zapadni partneri zabrinuti zbog postojanja mogućnosti da se dogodi esksalacija na terenu.

"Ja sam rekao sve što mi možemo da učinimo, da izbegnemo tenzije, da deeskaliramo potencijalni sukob, to ćemo da učinino i to možemo. A, sada da ne ulazim u detalje, oko čega smo saglasni, oko čega nismo", rekao je Vučić.

Velike sile neće menjati svoje stavove

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u Leskovcu da velike sile neće menjati svoje stavove u politici prema Kosovu.

Foto: T a n j u g

Vučić je, upitan da prokomentariše izjavu Danijela Servera da ne postoji čvrst razlog da se pomeri rok za preregstraciju vozila na Kosovu, rekao da što se Servera tiče ne postoji čvrst razlog da Srbija postoji, a još manje da postoje Srbi na severu Kosova. “Da pitate Servera sve je jasno. Pitanje je koliko možemo da pronađemo Servera koji misle drugačije. Ali ne treba potceniti njegovu ulogu, “Džon Hopkins” univerziteta i tinktenkova preko kojih vrše uticaj na američku administraciju”, ukazao je on. Vučić je kazao da ne treba da kukamo što ne možemo da stvari promenimo, jer to niti smo mogli niti ćemo moći.

“Velike sile neće da menjaju svoje stavove”, podvukao je on.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

VučićKiMpreregistracijatablice
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva