:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Avgust 01, 2020   10:37

0

119

Vučić: Niče moderna bolnica, ne prepuštamo stvari slučaju

Kovid bolnica, čija izgradnja danas počinje u Beogradu, biće završena do 1. decembra, opremljena najmodernijom opremom, i spasiće živote građana, poručio je danas predsednik Aleksadnar Vučić.

"Za nekoliko meseci ovde će nići nova moderna kovid bolnica, ali to je bolnica u kojoj će moći i druge stvari važne za zdravlje da se obave, jer ne želimo da, ako bude postojala vakcina, u šta verujemo, ovaj veličanstven objekat nema namenu", rekao je Vučić koji je sa ministrima Aleksandrom Vulinom i Zlatiborom Lončarom položio kamen temeljac za novu bolnicu.

Vučić je istako da je nova bolnica rezultat velikog rada i truda države, jer se ulaže ogroman novac - samo za izgradnju 27-28 miliona evra.

"I to po principu ključ u ruke. Sve će veoma brzo da bude završeno", podvukao je Vučić.

On je preneo da će bolnica imati 200 jedinica intenzivne nege i 804 poluintenzivne nege, i biće opremljena najmodernijom opremom, uglavnom Dregeroivom - respiratori, rendgeni, skeneri...

"Uložili smo stotine miloina evra da sačuvamo zdravlje ljudi. Ovo radimo da bismo oslabili pritisak na naše junake - lekare i medicinske sestre, da imaju bolje uslove, da teret bude ravnomerno raspoređen", rekao je Vučić.

On je dodao da je lokacija na Batajničkom drumu lako dostupna iz svih pravaca, ali da će morati da se dorade neki pristupni putevi.

"Gledamo da vidimo šta će doneti budućnost, šta će biti potrebeno. Mi ćemo tražiti i uveren sam dobiti, među prvima vakcinu, a svakako ne na začelju. Ne želimo da nas jesen i težina infekcije iznenade", rekao je Vučić.

Dodao je da se za dve nedelje došlo do kamena temeljca, a da se bolnica završava za 4 meseca, i otvara 1. decembra.

"Ovo su velike stvari koje pokazuju koliko se menja životni standard i koliko brinemo o zdravlju ljudi, a ne prepuštamo stvari slučaju. Ova bolnica će spasiti mnogo života", rekao je Vučić.

Gradimo bolnice da bi svi kao i kovid pacijenti dobili pomoć

Vučić je rekao da su zbog korona virusa gotovo svi bolnički kapaciteti bili uposleni u tu svrhu, ali da se zato grade nove bolnice i renoviraju postojeće kako bi i građani sa drugim zdravstvenim problemima imali adekvatnu pomoć.

"Izvanjavam se zato što nemamo više bolnica i zato i gradimo da bismo mogli da pruzimo zdravstvenu pomoć svim drugim pacijentima", rekao je Vučić u Batajnici na novinarsko pitanje gde građani koji nemaju kovid mogu da se leče i da li će neke ustanove za to biti prenamenjene.

On je ukazao da neki dok su bili na vlasti ništa nisu uradili u zdravstvu, da ni linoleum u liftu nisu mogli da promene, a sada imaju privatne klinike.

"Mi smo obnovili sve bolnice, kliničke centre gradimo, u Beogradu, Nišu, gradimo mnogo bolnica, od Prokuplja, Aranđelovca, sve 25 do 30 miliona evra", ističe Vučić, dodajući i novu bolnicu u Batajnici, Dedinje dva, VMC, Mišović...

"I sve to nije bilo dovoljno za sve pacijente pod pritiskom kovida", rekao je Vučić napominjući da su i Bezanija, Zemunska, Zvezdara, sve obnovljene i sve prešle na kovid.

Zaključuije i da mu je drago da su ljudi sve to videli.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva