:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Decembar 02, 2023   19:09

0

122

Vučić: Niko ne može da nam zabrani da čuvamo svoje nacionalne interese i poštujemo naše heroje

Srbija je jedna od retkih zemalja u Evropi koja vodi samostalnu, nezavisnu i slobodarsku politiku, izjavio je predsednik  Srbije i član Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić  na predizbornom skupu u Beogradu.

 

On je naglasio  da građani Srbije sami donose odluke šta će Srbija da čini. 

,,Nama niko ne može da zabrani, kao što su nam zabranjivali decenijama da napravimo film o Jasenovcu, da govorimo o srpskim žrtvama. Niko ne može da nam zabrani da damo ime bulevaru, Bulevar junaka sa Košara. 

Niko ne može da nam zabrani da poštujemo naše heroje, naše junake, borce za Kosovo i Metohiju, borce za srpske interese. Niko ne može da nam zabrani da čuvamo svoje nacionalne interese", poručio je Vučić.

Dodao je da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja ne stoji u redu da ispunjava naloge nekog drugog i ukazao na  teške trenutke na Kosovu, kojih će, kako je naglasio, biti još i to težih. Podsetio je na nedavne dogadjeje u Banjskoj kada  su mnogi, kako je naglasio u jednom danu zaboravili kriz kakve muke Srbi na Kosovu prolaze.

,,Mi od svog naroda nikada nećemo odustati i nikada im nećemo okrenuti leđa. Pozdrav našoj braći i sestrama na Kosovu i Metohiji, da znaju da ćemo uvek i unajtežim uslovima i okolnostima, da budemo uz njih i da nećemo da ih se odričemo i da ih nikada ni za šta nećemo napadati jer znamo kroz kakve muke prolaze“, podvukao je Vučić.

Predsednik je poručio da cemo čuvati svoju zemlju i da smo ponosni na svoja srpska imena i prezimena kojih se nikada, ni po koju cenu nećemo odeći.

Izvor: T a n j u g / TV Most ; foto: T a n j u g

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva