:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Maj 29, 2020   10:49

0

256

Vučić: Nismo otirač o koji drugi mogu da obrišu noge (video)

Svi misle da imaju pravo svakoga dana da govore o Kosovu i Metohiji i svi misle da imaju pravo da govore o rešenju za Kosovo i Metohiju, rekao je u obraćanju učesnicima Beogradskog strateškog dijaloga predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Sve velike sile, sve regionalne sile, svi mali iz regiona koji nikakve veze sa tim nemaju. A kada bismo mi jednu reč rekli o njima, rekli bi da se mešamo u unutrašnje stvari, da ugrožavamo regionalnu, evropsku, svetsku stabilnost", rekao je predsednik Vučić.

Kako je naveo, nema ko nam nije bukvicu ili lekciju očitao po pitanju potencijalnog ili mogućeg rešavanja kosovskog čvora jer je svako od njih  valjda zainteresovaniji od Srba i Albanaca i svako od njih misli da ima više prava.

"Svako od njih misli da smo mi neki nedozreli ljudi kojima oni treba da objasne kakvo rešenje treba da bude. To rešenje treba da bude u skladu sa njihovim geopolitičkim strateškim interesima, a ne u skladu sa interesima Srbije, srpskog naroda ili Albanaca", kaže predsednik Srbije.

"Moja krivica i krivica Srbije je u tome što nisam umeo, nisam smeo - zbog istorije a ne zbog sebe - da sakrijem prezir prema svima koji su se tako ponašali i odnosili prema Srbiji. I, dok sam predsednik, tako ću se i odnositi prema svima koji misle da smo mi otirač o koje mogu svoje prljave noge uvek da obrišu, da nas gaze i da nam još kažu da treba da budemo zadovoljni kako se divno i lepo odnose prema nama", istakao je predsednik Aleksandar Vučić, obraćajući se učesnicima skupa.

Izvor: TV Most

Aleksandar VučićKosovo i Metohija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva