:

:

TV Most

clock

Maj 02, 2023   22:10

0

85

Vučić o mostu u Mitrovici: Nadam se da će biti dovoljno razuma

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras povodom bezbednosnog izazova koji se stvorio usled odluke o otvaranju mosta u Kosovskoj Mitrovici, da se nada da će biti dovoljno razuma i da se neće ponoviti provokacije kakve su viđene pred izbore na severu KiM.

"To je bila treća tema, sve što se dešava posle izbora, kako i na koji način da to držimo pod kontrolom. Samo se nadam da će biti dovoljno razuma i želim da verujem da se neće nastaviti ona vrsta provkacija kakvu smo imali i pred izbore sa ranjavanjem ljudi zato što su nosili i šerpe na zelenu pijacu, sa maltreturanjem Srba samo zato što Srbi i sa pričom o tome kako volim Srbe, a volim Srbe koji su mi poslušni, a to je onih 13 pa će sad valjda da biraju tih 13 umesto 43.000 Srba koliko živi na severu Kosova", rekao je Vučić novinarima u Briselu posle večerašnjeg sastanka delegacija Beograda i Prištine.

Na konstataciju da su negativne poruke iz Prištine i danas nastavljene, Vučić je kazao da je bilo jasno kako će da se okonča današnji sastanak u Briselu.

"Kada to vidite onda je jasno. Ne možete da pravite takvu atmosferu, a onda da iskočite iz te atmosfere", istakao je Vučić.

Izvor: T a n j u g

Vučićdijalog Beograda i Prištinemost na Ibru
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva