Vučić o susretu sa Pensom i Makronom

:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Januar 24, 2020   8:04

0

69

Vučić o susretu sa Pensom i Makronom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je potpredsedniku SAD Majku Pensu, tokom kratkog razgovora u Jerusalimu, zahvalio na angažmanu SAD i pozvao ga da zajedno sa predsednikom Donaldom Trampom poseti Srbiju.

"Zahvalio sam se za angažman, rekao da sam razgovarao juče sa (savetnikom za nacionalnu bezbednost predsednika SAD Robertom) O'Brajanom, da ću se sutra videti sa (specijalnim izaslanikom predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričardom) Grenelom, da su u toku naši razgovori oko različitih tema vezanih i za KiM i za region i da očekujemo i njegovu posetu i posetu Trampa Srbiji", rekao je Vučić novinarima na kraju posete Jerusalimu.

On je naglasio da je razgovor bio kratak i da je iskoristio koliko je mogao svoje vreme.

Vučić je rekao da je podsetio Pensa na to ko je, iako su imali zvanične razgovore kada je predsednik Srbije boravio u Beloj kući, jer Pens sreće brojne predsednike širom sveta.

"Mene to nije sramota, ne patim, nisam od onih koji kažu: "Jao, čim me je video, setio se treće rečenice iz našeg razgovora", rekao je Vučić.

Kada je reč o susretu sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, Vučić je rekao da mu je preneo da se nada da će se njih dvojica videti zvanično i posle maja.

Vučić je rekao da očekuje da će i 16. februara, ako sve bude u redu, imati zvaničan stastanak u Briselu u Evropskom savetu sa Šarlom Mišelom.

On je dodao da je Makronu poručio da kada "on završi svoje lokalne izbore, kada se završi sva ta gungula oko otvaranja pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom, imaćemo mi i Crna Gora da tražimo nešto za Srbiju i za našeg južnog suseda".

Izvor: T a n j u g

Aleksandar VučićMajk PensEmanuel MakronJerusalimEUKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva