:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Septembar 03, 2020   7:56

0

83

Vučić od danas u SAD, razgovori o ekonomskoj saradnji Beograda i Prištine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće od danas do 5. septembra u poseti Sjedinjenim Američkim Državama, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Vučić će, kako se navodi, učestvovati u razgovorima o ekonomskoj saradnji između Beograda i Prištine, koje organizuje Bela kuća.

Savetnik za nacionalnu bezbednost SAD Robert O'Brajan poručio je da će sastanak predstavnika Beograda i Prištine u Vašingtonu unaprediti mir kroz ekonomsku saradnju.

O'Brajan je poželeo dobrodošlicu u Vašington predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijeru privremenih prištinskih institucija Avdulahu Hotiju pred susret u Beloj kući.

"Ove važne rasprave unaprediće mir kroz ekonomsku saradnju. Od posvećenosti dijalogu obojice lidera, koristi će imati i Srbija i Kosovo", naveo je O'Brajan u poruci na Tviteru.

Domaćini sastanka u Vašingtonu koji počinje danas su O'Brajan, kao i specijalni izaslanik američkog predsednika za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel.

Grenel nije isključio mogućnost da se, osim ekonomskih, otvore i druga pitanja, ali tvrdi da Vašington nema nikakav tajni plan.

Grenel je rekao da će u prvom delu sastanka insistirati na tri teme: razvoj putne i železničke infrastrukture, i razvoj avio-saobraćaja između Beograda i Prištine.

Istakao je da SAD očekuju da dve strane ispune ono što su dogovorile i spremne su da na neki način daju podsticaj i Beogradu i Prištini za razvoj ekonomske saradnje.

Grenel nije mogao da potvrdi hoće li se Tramp pridružiti, ali je naglasio da je predsednik itekako upoznat sa onim što se pripremalo poslednjih dana i sa onim što će uslediti.

Izvor: T a n j u g, RTS

Robert O'BrajanAleksandar VučićVašington
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva