:

:

TV Most

clock

Septembar 03, 2020   22:42

0

123

Vučić: Oni su došli samo zbog međusobnog priznanja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je Priština na sve druge teme, osim priznanja, imala tehničke primedbe i dodao da su oni u Vašington i došli samo zbog međusobnog priznanja.

"Kada smo mi rekli da to (međusobno priznanje) ne može da bude u dokumentu i kada smo počeli da razgovaramo o drugom dokumentu, oni su rekli da prihvataju sve iz prvog dokumenta, iako su na početku imali neke primedbe, samo da bi ostalo međusobno priznanje", rekao je Vučić novinarima u Vašingtonu.

Dodaje da su to rekli i povodom trećeg dokumenta.

Vučić kaže da razume prištinsku stranu, jer su sve primedbe tehničke s obzirom da oni samo traže priznanje Srbije.

Na konstataciju novinara da međusobono priznanje više neće biti tema, Vučić je ponovio da nema nikakve sumnje da to više danas i sutra neće biti tema.

"Šta god vam neko pričao i govorio, ja sam jasno stavio do znanja da tako nešto Srbija ne želi ni da razmatra", rekao je Vučić.

Upitan da li time smatra da je Srbija u prvom danu pregovora u Vašingtonu "odnela malu pobedu", Vučić je odgovorio da on to nikada ne bi mogao da kaže, jer, ističe, i sam ne voli političare "koji stalno pobeđuju, dok se u Srbiji loše živi".

"Da se hvalim velikim pobedama ne mogu, ako završimo ovo danas - to znači da nisam nezadovoljan, a da li je sve lako i da li je sve dobro, naravno da nije", rekao je Vučić.

Ističe da je za njega pobeda kada je u našoj zemlji veći BDP-a, manja nezaposlenost, više stranih investicija, bolje finansije...

Nije bio lak dan, priznanje "ne igra" u našem slučaju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ovo nije bio lak dan uopšte ali smatra da su bliži eventualnom sporazumu.

"Najvažnija pitanja za nas su bila ekonomska pitanja. Razgovarali smo o novim železničkim linijama, autoputevima, ali takođe i kako ćemo sarađivati sa DFC, MČ, Export Import Banks i kako ćemo ponovo izgraditi poverenje između Srba i Albanaca", kazao je Vučić za Glas Amerike i dodao da su to su bile ključne teme.

Kako je naglasio, postoje političke poteškoće ali ocenjuje da mogu da se prevaziđu do sutra i da se nada da će postići sporazum do sutra ujutro.

Na pitanje da prokomentariše vesti koje su se pojavile o međusobnom priznanju Vučić je rekao:

"Ako me pitate o međusobnom priznaju, to ''ne igra'' u našem slučaju".

Izvor: Танјуг

KiMVučićdijalog Beograda i PrištineVašington
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva