:

:

TV Most

Foto: ilustracija

clock

Maj 17, 2019   14:32

0

247

Vučić otvara južni krak Koridora 10

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić će sutra prisustvovati otvaranju južnog kraka Koridora 10, na trasi kroz Grdeličku klisuru, saopštila je Pres služba predsednika.

Prisustvovaće i premijerka Ana Brnabić i potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Kako je predviđeno, Vučić će tom prilikom na lokaciji Kosina 2 razgovarati sa predstavnicima izvođača radova, a kod tunela Manajle sa predstavnicima diplomatskog kora, finansijskih institucija i izvođača radova koji su radili na ovoj deonici.

Na Platou ispod mosta Vrla obratiće se građanima i označiti početak puštanja saobraćaja na južnom kraku Koridora 10.

Predsednica Vlade će kod petlje Predejane razgovarati sa predstavnicima izvođača radova, predsednicima upravnih okruga, gradonačelnicima, predsednicima opština i privrednicima ovog kraja, dok će se potpredsednica Mihajlović na lokaciji Momin kamen obratiti predstavnicima izvođača radova i alpinistima.

Vučić je ranije danas rekao da je deonici autoputa kroz Grdeličku klisuru od 26,3 kilometra, prethodilo otvaranje deonica od Grabovnice do Grdelice od 5,6 kilometara, zatim Vladičin Han - Vranje od 28 kilometara, Levosoje - Srpska kuća od 10 kilometara.

 "To su su bile najteže deonice. To sada izgleda tako veličanstveno, ali kada radite vredno i marljivo, rezultati govore o svemu", naglasio je Vučić.

Najavio je da će otvaranju južnog kraka Koridora 10 kroz Srbiju prisustvovati i premijer Severne Makedonije Zoran Zaev.

"Mislim da je dolazak Zaeva važna vest i govori o značaju Koridora 10", rekao je predsednik za RTS, i dodao da će se od Beograda do Severne Makedonije sada stizati za tri sata.

Izvor: Танјуг

Vučićkoridor 10
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva