:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 14, 2019   13:46

0

119

Vučić: Parlament je mesto za dijalog

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom obilaska Kliničkog centra Srbije rekao da će na skupu u petak govoriti pred velikim brojem ljudi. Kaže da ozbiljnim sadržajem koji će ponuditi građanima želi da pokaže šta je činiti u narednom periodu i pozvao predstavnike opozicije na dijalog u Parlamentu.

Aleksandar Vučić je ponovio optužbe na račun pojedinih lidera opozicije, koji su, kako je rekao, svojim govorima na jučerašnjem protestu, dokazali njegove tvrdnje.

"Juče sam bio na terasi i slušao ljude. Žive duše nije bilo u blizini Predsedništva i Skupštine Grada Beograda. Slušao sam uvrede na svoj račun po hiljaditi put", rekao je Vučić.

Vučić je tokom obilaska Kliničkog centra Srbije ponovio da je na jučerašnjim protestima bilo sedam i po hiljada ljudi.

"Mi smo znali - gornja granica je bila 11.000, i bilo je sedam i po hiljada. Ljudi su prebrojani 'u glavu'. Ne razumem tu histeriju laži koju su neki pokušavali da prikriju. Nije bitan broj ljudi, zato što su sve vreme lagali. Nijednom se u Beogradu nije okupilo više od pet i po hiljada ljudi. A sedam i po hiljada je ozbiljan broj", naglasio je Vučić.

Zato je, kaže, predsednica Skupštine Maja Gojković pozvala na dijalog u parlamentu. 

"Za dijalog smo spremni, Maja Gojković ih je pozvala na dijalog tamo gde treba", istako je predsednik Srbije.

Vučić najavljuje da će na skupu zakazanom za petak govoriti pred velikim brojem ljudi.  

Kaže da ozbiljnim sadržajem koji će ponuditi građanima želi da pokaže "šta je činiti u narednom periodu".  

Mađarima se izvinio zbog izjava pojedinih lidera opozicije. Zabrinjavajuće su, kaže, tvrdnje o naseljavanju Mađara i Sirijaca.

"To se i u teoriji i praksi naziva fašizam. Ja ću da govorim istinu, to je moj posao kao predsednika", naveo je Vučić.Zahtevi koji se tiču REM-a i Javnih servisa su, prema Vučićevim rečima, protivzakoniti.

"To bi bilo direktno narušavanje Javnog servisa, jer su te zakone oni donosili", kazao je Vučić.

Predsednik Srbije rekao je da ne voli ultimatume.

"Te ultimatume pet i šest dana - ne volim ulutimatume, zato napred do pobede, rasturite nas. A na dijalog u parlament", zaključio je Vučić.

O susretima u Berlinu

Predsednik Srbije je, kaže, zabrinut zbog Kosova i Metohije, kao i zbog predstojećeg susreta u Berlinu.

"Ne mislim da će u Berlinu biti pritisaka, već zbog toga ne vidim kako i šta dalje sa ljudima koji su neodgovorni kao albanski lideri danas. To će nas naterati na ozbiljnije i odgovornije ponašanje, Sve ovo drugo nije problem, osim što stvara lošu sliku o Srbiji. Mi ćemo da se borimo da budemo i lideri u privlačenjuu stranih investicija u 2019. godini", naglasio je Vučić.

Izvor: RTS

Aleksandar Vučić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva