:

:

TV Most

clock

Decembar 29, 2019   13:47

0

191

Vučić: Podrška Srbima i SPC u Grnoj Gori

Predsednik SNS Aleksandar Vučić rekao je danas da je Glavni odbor SNS danas pružio podršku srpskom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori.

"Ne želeći da se mešamo u unutrašnje stvari i ne želći da kvarimo odnose sa Crnom Gorom, zelimo da budemo odgovorni, ali smo uz srpski narod", poručio je Vucić posle sednice GO SNS.

Kaže da je na sednici razgovarano o izborima i aktuelnoj političkoj situacija u regionu i zemlji.

Incidentom u skupštini hteli da Srbi budu okrivljeni za sve

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenjuje, povodom incidenta u Skupštini Srbije, da je neko želeo da se napavi priča i da ispadne da su Srbi, gde god da žive i bez obzira na to da li su negde manjina ili većina, incidentni i da budu okrivljeni za sve.

Vučić je istakao da je odgovor na to bio, ne hapšenje, već predstavljanje programa za razvoj Srbija 2025.

Smatra da šta god da se radi mora da se vodi racucna o ugledu Srbije.

Podsetio je da su incidenti bili u Banjaluci i Podgorici ili Cetinju i zapitao: "Valjda je i Cetinje u Crnoj Gori?".

Vučić dodaje da se tu znao razlog zbog čega su bili incidenti, ali da je u Srbiji neko žleeo da se napravi priča kako su incidenti svuda gde su Srbi i da je tome poslužio Boško Obradović.

"Ništa novo, srećan što ih nismo hapsili, što smo im dozvolili da pokažu pravo lice", naveo je Vučić.

Predsednik podseća da su "ti isti fašisti, testarama upadali na RTS i opet nisu hapšeni" i ističe da bi sigurno dobili 10 godina zatvora da su tako upali na BBC ili na francusku državnu televiziju.

"Hoćemo da gajimo demokratiju, da nam se ne ponovi slučaj Ranka Panića. Juče je ceo grad bio zauzet zbog 500 ljudi, a kada smo mi ranije protestovali bilo je 20.000 ljudi i nisu nas pustili da prošetamo do RTS, e tada je ubijen Ranko Panić. Nećemo da hapsimo, dok ne dođe baš suviše težak i ozbiljan trenutak, a do tada ćemo ih pustiti da divljaju.

Oni bojkjotuju skupštinu, dakle došli su da naprave incident.

A mi smo poklazali šta je naš odgovor - program Srbija 2025 - te zapitao zašto nisu izašli sa nekim planom, već su pravili incidente?

Argumente je teško pobediti, zaključio je.

Izvor: Танјуг

VučićGO SNSCrna GoraSPC
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva