:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jun 23, 2019   12:24

0

192

Vučić: Pokrećemo investicioni ciklus vredan do 10 milijardi evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će pre kraja godine biti pokrenut novi i do sada najveći investicioni ciklus u zemlji, vredan između pet i 10 milijardi evra za razvoj i napredak Srbije.

Vučić je dodao da će taj investicioni ciklus biti završen za četiri ili pet godina i da će podrazumevati projekte za razvoj cele Srbije.

"Razgovarao sam danas sa predsednicom vlade i ministrom finansija Sinišom Malim, i pre Nove godine izaći ćemo sa novim predlogom velikog, do sada najvećeg, investicionog plana za razvoj i napredak Srbije. Sada imamo prvi put priliku da to uradimo", rekao je Vučić novinarima obilazeći park Beograda na vodi.

Kaže da je bilo besmisleno 2012. ili 2013. da se tako nešto pokreće, jer se tada naša zemlja "davila i borila za vazduh".

Vučić ističe da danas možemo to da uradimo, da će biti uložen novac u velike i kapitalne infrastrukturne projekte i izrazio očekivanje da će te investicije podići privredni rast zemlje tako da će biti više od pet ili šest odsto.

Predsednik ističe da će investicija biti u celoj zemlji i da će biti uloženo u kanalizaciju, vodovod, prečistače za otpadne vode i sve drugo u čemu zaostajemo za Zapadnom Evoropom.

"Zatim u metro, autoputeve, prugu, železnički Koridor 10 do Preševa i Dimtirovgrada... Sve ćemo da završimo u narednih nekoiko godina. Napravićemo jedan novi plan i veliki program koji će zaposliti celu Srbiju", istkao je on.

"Posebno ćemo da radimo u narednom periodu i sa svim važnim svetskim institucijama oko formiranja investicionog plana koji će biti ubedljivo najveći u modrenoj istoriji, koji će, verujem, potpuno rešiti problem nezaposlenosti", dodao je Vučić.

Izvor: T a n j u g

VučićinvesticijeBeogradSrbijaKoridor 10metro
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?