:

:

TV Most

clock

Jun 13, 2019   14:49

0

137

Vučić: Pokušaću Trampovim ljudima da ukažem na stanje na KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će u narednih 10 dana pokušati da razgovara sa nekim od najbližih saradnika predsednika Donalda Trampa, da ukaže na “nasleđe” vašingtonskih demokrata” na KiM i da zatraži podršku za kompromisno rešenje.

“Ponovo ću uputiti poziv u pisanom obliku predsedniku Donaldu Trampu. Pokušaću da razgovaram sa njegovim najbližim saradnicima o situaciji na Kosovu i Metohiji i tražim podršku za kompromisno rešenje”, rekao je Vučić novinarima.

“Haradinaj uvek izgleda zadovoljno, ne bih rekao da ima razlog”

Ramuš Haradinaj uvek deluje zadovoljno, ali nisam siguran da ima previše razloga za zadovoljstvo, konstatovao je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Na pitanje da li Haradinaj ima podršku kancelarke Angele Merkel, jer deluje zadovoljno nakon povratka iz Nemačke, Vučić je rekao da Haradinaj uvek tako deluje i da je nekima malo potrebno da budu zadovoljni, dok on sam, kaže, nikad nije zadovoljan jer uvek smatra da može više i bolje.

“Unija spas za Srbiju, region u strahu od dominacije SR”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da bi balkanska ekomska unija bila spas za Srbiju i ostale zemlje regiona, ali je naglasio da region strahuje od srpske dominacije, zbog snage naše ekonomije.

“Regionalna zona, manje protokola, brži protok robe i usluga… mi smo za to. Ali kako da govorimo o balkanskoj uniji, kad neko u 21. veku uvodi takse”, rekao je Vučić.

“Ako bude Pariza biće teško, ako ne bude – još teže”

“Ako bude sastanka u Parizu, bićemo u teškoj situaciji, a ako ga ne bude, bićemo u još težoj. Ako ga ne bude, bićemo u još većem glibu, i mi i ceo region”, rekao je predsednik novinarima upitan šta ako Pariza ne bude.

Izvor: Танјуг

VučićTramp
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva