:

:

TV Most

clock

Jun 18, 2020   12:43

0

165

Vučić posle susreta s Lavrovim: Dodatno sam zabrinut informacijama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je od šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova dobio određene ocene Ruske Federacije prema kojima nas očekuje veoma težak period u kojem ćemo se, u vezi Kosova i Metohije, suočiti sa velikim pritiscima da bi se ostvarili veliki planovi, koje mi ni zvanično i ni nezvanično nismo dobili.

Vučić je, na konferenciji za štampu, posle razgovora sa Lavrovim, izneo nekoliko ključnih stvari, a pre svega da je od Sergeja Lavrova dobio danas neke ocene, koje su ga dodatno zabrinule po pitanju kosovske krize.

"Moraćemo da budemo izuzetno obrazrivi i pažljivi u praćenju svake ideje koja nam se bude predstavljala", rekao je Vučić novinarima.

Ako dođe bilo kada do bilo kakvog rešenja, jasno je, kaže, da će i Rusija o tome morati da se izjasni.

"Štitićemo svoje interese, bez obzira na cenu koju ćemo morati da platimo", poručio je Vučić i rekao da će od danas biti u dnevnoj komunikaciji sa Kremljom po tom pitanju.

„Mi smo dobili danas određene ocene Ruske Federacije, odnosno Lavrova, koje su mene kao predsednika dodatno zabrinule, a tiču se različitih planova i ideja po pitanju rešavanja ksoovskometohijske krize“, preneo je Vučić novinarima.

Vučić je kazao da ne želi nikoga da obmanjuje, i od nekoga da skriva da nas čeka izuzetno težak period u kojem ćemo se suočiti sa velikim pritiscima da bi se ostavrili veliki planovi, koje mi ni zvanično, ni nezavnično nismo dobili, ali na osnovu ocena ruskih prijatelja čini mu se da ćemo morati da budemo obazrivi i veoma pažljivi u praćenju svake ideje koja nam se bude predstavila.

„Mi smo zahvalni kako u svakom trenutku Rusija podržava poziciju Srbije u UN i drugim međunarodnim forumima u očuvanju teritorijalnog integriteta zemlje, i što zajedno sa nama štite brojne međunarodne institucije od nezakonitosti i uticaja onih koji su već priznali takozvanu kosovsku nezavisnost“, poručio je on.

Izvor: Танјуг

VučićLavrovKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva