:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Septembar 25, 2020   17:41

0

122

Vučić: Posle Vašingtona promenjen odnos prema Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekaoje danas, posle sastanka sa turskim predsednikom Erdoganom, da se dramatično menjaju karte na geopolitičkoj sceni u svetu, a da je Srbija dobila na značaju posle sastanka u Vašingtonu i da se promenio odnos drugih zemalja prema njoj.

On je rekao da to nije slučaj sa turskim predsednikom, jer je on, kako kaže, i pre američkog predsednika Trampa dobro poznavao i Srbiju i njega lično.

Promenilo je, međutim, stav Saudijske Arabije, a njihov ambasador najavio je veoma konkretne stvari, što je rezultat razgovora u SAD.

Vučić je istakao da je i američka strana promenila odnos, što se vidi u tome da su spremni da poštuju Srbiju i da razgovaraju sa Srbijom.

"Ogromna promena", kaže Vučić i podseća da je za poslednjih mesec dana imao priliku za susrete sa Putinom, Merkel, Makronom, Erdoganom, Mogerini...

"Srbija je sve to zaslužila, jer je uspesnija i važnija nego ranije", istakao je Vučić.

Upitan da li u geopolitickim promenama mozemo da sačuvamo sva prijateljstva i stabilnost, kaže da to nije lako, ali da ćemo se boriti i ulagati ogromnu energiju, "juriti Kineze, Engleze. . ".

Navodi da Nemačka, Kina napreduju neverovatno ekonomski, Amerika i Rusija vojno, da i drugi rastu, a da Srbija mora da gleda da svoj mali brod provuče kroz sve krivine, da životni standard ne pada uprkos kovidu.

Izvor: Танјуг

VučićVašingtondijalog Beograda i Prištine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva