:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Jun 03, 2019   12:50

0

126

Vučić pozvao kineske investitore da i dalje ulažu u Srbiju

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom Svekineske federacije za industriju i trgovinu i pozvao kineske investitore da i dalje ulažu u Srbiju. Članovi delegacije pokazali su interesovanje za dalja ulaganja u Srbiju, posebno u oblast poljoprivrede i zdravstva, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Aleksandar Vučić je iskazao zadovoljstvo dosadašnjom veoma uspešnom saradnjom sa kineskim kompanijama koje posluju u Srbiji i pozvao kineske investitore da i dalje ulažu u Srbiju.

Aleksandar Vučić sa delegacijom Svekineske federacije za industriju i trgovinu

Istakao je da reformski proces, koji sprovodi srpska Vlada, donosi konkretne rezultate i dobru i sigurnu investicionu klimu, što Srbiju čini konkurentnim tržištem.

Članovi delegacije Svekineske federacije pokazali su interesovanje za dalja ulaganja u Srbiju, posebno u oblast poljoprivrede i zdravstva, izrazivši očekivanje da će se ekonomska saradnja uspešno razvijati kao i do sada, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike..

Svekineska federacija za industriju i trgovinu broji preko 4.700.000 kompanija, među kojima su "Huavej", "Zijin Mining" i Alibaba".

Sastanku predsednika Vučića i delegacije Svekinske federacije prisustvovala je i ambasadorka NR Kine u Srbiji Čen Bo.

Izvor: RTS

VučićKinaSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva