:

:

TV Most

clock

Maj 11, 2020   20:37

0

253

Vučić pozvao Martinovića i Božić da prekinu štrajk

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je večeras poslanike SNS Aleksandra Martinovića i Sandru Božić da prekinu štajk glađu, između ostalog, kaže, i zbog toga što to predstavlja određenu vrstu pritiska na tužilaštvo.

Predsednik je rekao i da mu je drago što je samostalni poslanik Miladin Ševarlić prekinuo štrajk glađu.

"On je hrabar, ozbiljan, stariji čovek, dobro je što je prestao štrajk. A počeo je da štrajkuje zbog brutalne laži i medijskog falsifikata", rekao je Vučić.

Kad je reč o poslanicima njegove stranke, ukazao je da ima primedbu na njihov štrajk, iako, ističe, razume njihove razloge i iskrene namere:

"Martinović, kao jedan od najobrazovanijih poslanika u nekoliko poslednjih mandata, dobro zna da, čak i kad kaže da nije pritisak na tužilaštvo, to jeste određena vrsta pritiska, a to mi ne smemo da radimo", rekao je Vučić u obraćanju građanima iz Predsedništva Srbije.

On je naveo da predstavnici vlasti i vladajuće stranke ne bi smeli da se pozivaju na to što njihovi politički protivnici odlaze ispred Ustavnog suda, sudova i tužilaštva.

"To smeju da rade drugi, mi ne. Moj poziv Martinoviću, uz svu zahvalnost, srčanost i hrabrost, je da odustanu", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da građani imaju bezbroj primedbi na tužilaštvo, koje bi trebalo da bude samostalno, a sudstvo nezavisno, te bezbroj nepravdi, što je teško promeniti, jer su u tužilaštrvu ostali isti ljudi, imenovani u vreme bivše vlasti.

Vučić je rekao da je razgovarao sa poslanicima SNS, da ih je molio da prekinu štrajk glađu.

"Oni su stvarno štrajkovali, nisu se pomerali, nisu spavali, sedeli su u stolici i to traje već 35 sati, što nije nimalo lako, posebno za damu Sandru Božić. Ona je samohrana majka dvoje dece, molim je da se vrati njima", rekao je Vučić.

On je rekao da će noćas razgovarati sa Martinovićem telefonom i da će pokušati da ga ubedi da prekine štrajk, iako, kako kaže, veruje da to neće biti jednostavno jer Martinović apsolutno veruje u svoje razloge za štrajk.

Izvor: Танјуг

VučićMartinovićBožićštrajk glađu

Politika

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva