:

:

TV Most

clock

Maj 18, 2019   20:40

0

247

Vučić: Prestići ćemo mnoge koji su bili ispred nas

Kod Vrle se okupio državni vrh Srbije, diplomatski kor, predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik i makedonski premijer Zoran Zaev.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je svima koji su učestvovali i pomogli gradnju poslednje deonice južnog kraka Koridora 10, a pre svega graditeljima sa juga Srbije.

"Reći da kiptim od radosti i ponosa bilo bi rvanje po površini onoga što osećam. Za nešto ovako moćno i lepo što nadilazi naše snove, nemam dovoljno reči", rekao je Vučić.

Naveo je da su ljudi sa juga Srbije izgradili sve ono što generacije pre njih nisu uspele da urade. "Možete da se ponosite onime što ste napravili ne za sebe, već za našu decu i našu budućnost", poručio je predsednik.

Poručio je da ćemo se trkati sa svima i prestići mnoge koji su bili daleko ispred nas.

"Probudili smo Srbiju, zapošljavamo građane, naterali smo Srbiju da veruje i ponovo voli samu sebe", istakao je Vučić.

Ovo je Srbija, poručio je Vučić. "Svi ovi mostovi, tuneli, vijadukti što gradimo, ništa nije nimalo slučajno. Mogu da kažem mirno, ovo jesmo mi, jeste Srbija. Nema lepše zemlje od naše Srbije, koju volimo i nema ponosnije zemlje, nema naroda koji može da kaže da toliko uspevaa da izgradi i promeni sebe i svoju zemlju, kao mi proteklih godina. Krenuli smo iz minusa, vremena bez vere i nade, ali sa ogromnom željom", rekao je Vučić okupljenima. 

Panevropskim putem od Salcburga do Soluna

Šef delegacije EU Sem Fabrici zahvalio je svima koji su omogućili da se ovaj projekat sprovede i da se savladaju sve prepreke.

Ukazao je da će ovaj auto-put dovesti investitore ali i povezati region. Istakao je da je ovo poslednji deo tog panevropskog auto-puta od Salcburga do Soluna.

"Putevi uvek vode ljude ka odredištu, verujem da ovaj put vodi Srbiju i čitav region u pravcu EU", istakao je Fabrici.

Okupljenima se obratio i premijer Severne Makedonije Zoran Zaev koji je rekao da deo Koridora 10 kroz Grdelicu izgleda veličanstveno.

Izrazio je zadovoljstvo što će brzo moći da se stigne od Skoplja do Beograda, za samo tri i po sata.

Milorad Dodik je rekao da mu je drago što je firma iz Republike Srpske učestvovala u gradnji deonice.

"Ovo integriše Srbiju i region, ovo je nešto što menja čitavu perspektivu našeg naroda, to je nešto što pokazuje da auto-putevima dolaze ljudi, a malim putevima odlaze i to ne treba nikome objašnjavati", poručio je Dodik.

Izvor: RTS

koridor 10otvaranjeVučić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva