:

:

TV Most

clock

Januar 14, 2021   9:17

0

20

Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadora Argentine

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Argentine Estanislaoa Zavelsa i zahvalio mu na značajnom doprinosu koji je svojim diplomatskim umećem dao bilateralnim odnosima.
 

Predsednik Vučić je ambasadoru Zavelsu zahvalio na principijelnom stavu Argentine da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, kao i na podršci u međunarodnim organizacijama po tom pitanju, i dodao da Srbija smatra Argentinu istinskim prijateljem.

Dvojica sagovornika su se saglasili da su dugogodišnje prijateljstvo i međusobno razumevanje čvrsta osnova da Srbija i Argentina intenziviraju politički dijalog i osnaže ekonomsku saradnju, kao i svaku drugu saradnju od obostranog interesa, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Ambasador Zavels je izrazio zahvalnost za podršku koju je imao tokom rada u Beogradu. On je izdvojio nekoliko oblasti u kojima vidi značajne mogućnosti za saradnju, poput poljoprivrede, energetike, kao i nauke i istraživanja.

Predsednik Vučić i ambasador Zavels su izrazili nadu da će vakcinacija doprineti  da Srbija i Argentina,  kao i čitav svet, prevaziđu izazove pandemije i posvete se daljem ekonomskom razvoju.

Predsednik Vučić je ambasadoru Zavelsu poželeo mnogo sreće u budućem privatnom i profesionalnom životu, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva