:

:

TV Most

Foto: Instagram / budućnostsrbijeav

clock

Jun 04, 2023   12:09

0

63

Vučić pripadnicima MUP-a: Radite ozbiljan i odgovoran posao

U Palati “Srbija” danas se održava manifestacija povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije kojoj prisustvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 

Manifestacija je počela intoniranjem državne himne, nakon čega su predsednik Vučić i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić primili raport.

Vučić se potom pozdravio sa pripadnicima policije i MUP koji su stajali u stroju.

“Radite težak, ali veoma ozbiljan i odgovoran posao i koliko god svako od nas nalazio neku zamerku policiji, na kraju zavisimo od policije, pozivamo policiju i sa vama se osećamo sigurnije i bezbednije”, rekao je Vučić obraćajući se pripadnicima MUP-a uoči početka manifestacije.

On je pripadnicima policije zahvalio na uloženom trudu i energiji.

“Pokušaćemo da vam omogućimo kao prethodih godina da uvek da imate nešto viši standard, a verujem da ćemo ove godine moći to da učinimo u još većem obimu”, rekao je predsednik.

Vučić danas treba da dodeli 12 medalja pripadnicima MUP-a za zasluge, posvećenost službi i hrabrost.

Pre kraja godine policiji značajno povećanje plata

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je veoma ponosan na ono što obavlja srpska policija i najavio povećanje plata pripadnicima policije pre kraja godine.

On je na obeležavanju  Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije rekao da je naša policija izuzetno opremljena, ali da će u budućnosti biti još bolje.

Rekao je da će policija biti i najbolje helikopterski opremljena, i najavio da uskoro dobijamo drugi ruski helikopter za gašenje požara koji će spasti mnogo života i imovine.

"Naša policija uz svu opremu i antiterorističke  jedinice i specijalne jedinice, brigade, UKP, opremljeni su najboljim sredstvima, ali ima i najbolje ljude koji su posvećeni svom poslu i spremni da se bore sa organizovanim  kriminalom i korupcijom i da budu na raspolaganju građanima", istakao je Vučić.

On je rekao da se na policiju uvek oslanjamo pogledom i pozivima, da oni uvek moraju da budu prvi da pomognu.

Vučić je najavio da će i dalje biti unapređivana opremljenost, a da je ministar  Bratislav Gašić  izuzetan domaćin i da radi da sve bude uredno i da funkcionise.

"Verujem da ćemo da napredujemo i da će ljudi biti zadovoljniji", rekao je Vučić i najavio  značajno povećanje plata pripadnicima MUP-a pre kraja godine, kojima će imati bolji standard i deci moći da obezbede bolji život.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar VučićMUP

Politika

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva