:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jul 15, 2019   8:05

0

185

Vučić: Priština nema ozbiljnu i promišljenu politiku

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je sinoć, povodom odluke pištinskih vlasti da zabrani ulazak ministru odbrane Aleksandru Vulinu i predstavnicima vojnog zdravstva, da to nije prvi put i da Priština nema ozbiljnu, promišljenu politiku, već sve rade na "dnevnom nivou".

 

Na konstataciju da u Prištini navode da je još 2016. godine zabranjen ulaz ministrima vojske i policije, Vučić je primetio da je Vulin išao nekoliko prethodnih puta na Kosovo i Metohiju, zajedno sa njim (Vučićem).

"Ko će ga znati... Ako mislite da oni imaju ozbiljnu, promišljenu politiku... To je sve na dnevnom nivou, kako im padne na pamet, ili kako ih iz neke ambasade pozovu... Kao kod nas do 2012. godine", rekao je Vučić gostujući na TV Pink.

On je istakao i da je nemoguće predvideti poteze Prištine, ne samo zbog njihove nepredvidivosti, već zbog toga što mora da se računa i na strani faktor.

"A, naše je da pokušavamo. I kao što ste videli - rekao sam da ćemo uspeti da snabdemo prodavnice na severu KiM i uspeli smo", podvukao je Vučić.

Vučić je odbacio kritike na Vulinov račun - da je ministar odbrane, a da nije služio vojsku i istakao da ministar odbrane i ne mora da odsluži vojsku, jer nije zbog toga na tom mestu, već se za ministra postavlja neko ko može da pomogne vojsci, da se zalaže, da voli zemlju.

"Po tom pitanju, nemam sumnje u Vulina. A, kad vidim ko mu drži pridike...", rekao je Vučić.

Vučić je naveo i da su takve kritike licemerne, jer dolaze i od onih koji su, poput dvojice lidera, dolazili kod njega i molili za dozvolu da idu u inistranstvo da bi se sklonili od vojne obaveze...

To su, dodaje, bili privatni razgovori i ne može i ne želi više od toga da kaže.

Kako je rekao, niko nema pravo da se tako odnosi prema nekome ko je čeznuo da služi vojsku, ali zbog zdravstvenih razloga nije mogao.

Vučić je dodao i da on sam nije baš čeznuo za vojskom, ali je odslužio vojni rok.

Izvor: T a n j u g

VučićPrištinaVulin
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva