:

:

TV Most

clock

Decembar 05, 2019   13:44

0

108

Vučić: Priština opstruiše razgovore i dijalog

Nama priznanje Prištine ne treba, očekujem normalizaciju, ali Priština opstruiše razgovore i dijalog, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon otvaranja radova na Moravskom auto-putu.

Uz podsećanje da je Beograd uvek spreman da nastavi razgovore po pitanju KiM sa albanskom stranom, čim ukinu takse, Aleksandar Vučić je tako, na molbu novinara, prokomentarisao izjavu Metjua Palmera da SAD žele da vide potpunu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, što bi, precizira Palmer, značilo međusobno priznanje.

"Mi ne čeznemo za njihovim priznanjem, a što se tiče normalizacije i ja to očekujem, ali nikako da dođu. Dobro bi bilo da nastavimo razgovore, iako nisam preveliki optimista", naveo je Vučić.

Predsednik je rekao, takođe, da smo mi uvek spremni da razgovramo ako ukinu takse i poručio: "Znaju put, da onda dođemo i počnemo da razgovaramo".

Sa Merkelovom o KiM i evropskom putu

Vučić, je na pitanje novinara nakon otvaranja radova na Moravskom auto-putu, o čemu će razgovarati sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel odgovorio da će razgovarati pre svega o Kosovu i Metohiji i evropskom putu Srbije, ali i o ekonomskoj i svakoj drugoj bilateralnoj saradnji.

"Šta će ona mene da pita, to morate nju da pitate", dodao je predsednik.

Osvrnuo se na jučerašnje razgovore sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, prenevši da je sa njim, na inicijativu šefa ruske države, u dva ili tri navrata razgovarao nasamo, ali da sadržaj tih razgovora ne može da obelodanjuje.

Komentarišući nove pretnje koje su mu upućene na društvenim mrežama, te na pitanje novinara kako vidi to što su Boško Obradović i njegove pristalice rekli da će da završi kao Aleksandar Obrenović, rekao je da to neće promeniti činjenicu da su sada plate i penzije veće nego ikada.

"Hoće li time da sruše auto-puteve i činjenicu da su kada su otišli sa vlasti ostavili nenormalne dugove i fabrike puste, a da danas otvaramo fabrike u svim gradovima", zapitao je Vučić.

Upitan da prokomentariše skupove podrške njemu u nekoliko gradova širom zemlje, navodi da nije znao za to, te zamolio ljude da se ne okupljaju, već samo da nastave da rade, jer, ističe, rad niko ne može da pobedi.

"Molim ih da ne organizuju te skupove. Beskrajno sam im zahvalan, jer, iako me nisu pitali, to pokazuje da ti ljudi imaju neku emociju, a pre svega da su zabrinuti za budućnost svoje zemlje", rekao je predsednik u Šapcu.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva